Un projecte transfronterer donarà a conèixer amb eines digitals 16 monuments romànics de Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
30-04-2024
Actualitzat: 16-05-2024 21:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un projecte transfronterer donarà a conèixer amb eines digitals 16 monuments romànics de Lleida
    Peu de foto: 
    Diputació de Lleida

El projecte transfronterer Innovació digital per a posar en valor el patrimoni romànic (ROMTUR), que lidera la Universitat de Lleida (UdL), permetrà donar a conèixer 16 monuments romànics del Pirineu i les Terres de Lleida a través d’eines digitals. Aquesta iniciativa beneficiarà a un total de 55 elements del patrimoni poc coneguts del nord i del centre de Catalunya i també del departament francès dels Pyrénées Orientales. Aquesta iniciativa té com a objectiu promoure aquests monuments per convertir-los en potents recursos turístics i culturals capaços d’atreure nous segments de mercats internacionals dirigint-los cap a zones poc promocionades.

La UdL lidera un projecte per valoritzar el romànic pirinenc més desconegut
Peu de foto: 
Castell de Llordà. FOTO: Gemma Carnisé UdL

En els 55 monuments seleccionats hi haurà codis QR que donaran accés a una audioguia, un recorregut per l’interior amb realitat augmentada i un audiovisual que explicarà la seva història. Entre les accions que es desenvoluparan també destaca la creació del Museu Virtual del Romànic Desconegut, destinada a fer difusió de la història i dels elements patrimonials que participen en el projecte.

ROMTUR, que s’allargarà durant tres anys, té finançament dels fons Poctefa de la Unió Europea. Compta amb la participació de la Universitat de Barcelona, l’Institut d’Estudis Catalans, la Confederació del Turisme Rural i l’Agroturisme de Catalunya, la Université Via Domitia de Perpinyà, la Chambre de Commerce et Industrie Pyrénées Orientales i la Office de Tourisme Aspres Thuir.

Comparteix

També t'interessarà