Un racó al cel de Ponent

LLEIDACOM / Lourdes Farré
28-06-2020
  • Un racó al cel de Ponent
    Peu de foto: 
    Bipla SE5a

El Racó amb encant d'avui comença a la carlinga d'una avioneta ultralleugera, un raconet molt petit, però ple de l'encant entusiasta del pilot instructor Jimmy Capell de l'Escola de vol "La Serra", des d'on es pot accedir a l'immens Racó amb Encant dels cels de Ponent.

Repartint visites per diferents rutes aèries hi ha moltíssims Racons amb Encant del nostre territori, uns per a redescobrir amb una nova mirada i uns altres, immensos, per a gaudir-los d'una manera única, perquè solament es poden apreciar des de la visió a la qual planegen els grans ocells.

Un racó al cel de Ponent
Jimmy Capell
Un racó al cel de Ponent
Lourdes Farré

Segur que molts de nosaltres hem desitjat alguna vegada tenir el poder de volar i recórrer la immensa carretera del cel. Doncs qualsevol persona pot gaudir de l'experiència de volar i de l'emoció de pilotar una màquina voladora sentint-se propietària del seu rumb.

Amb els ultralleugers de l'escola, cada un d'ells petit racó amb encant, es pot viure l'experiència de visitar des del cel racons especials de les nostres terres de Ponent: els paisatges verds, els conreus ven delimitats, els arbres alineats, l'aigua dels pantans, els rius de les nostres planes, l'encant de la naturalesa i tota la seva gama de colors, gaudint d'una visió privilegiada, descobrint nous paratges o observant des de dalt aquells que es trepitgen quotidianament.

Ens proposen visitar llocs del país seguint diferents rutes aèries, cada una amb el seu especial encant. La Plana de Lleida, visitada des d'una perspectiva molt diferent de la que veiem sempre, amb la catedral de la Seu Vella, les vinyes, els arbres fruiters, el castell dels templers de Gardeny, el riu Segre, La Mitjana, l'aeroport de Lleida-Alguaire...

Un racó a l’aire de Ponent

Una altra ruta és la que segueix el riu Segre cap amunt fins a la Noguera, passant per la seva bonica capital Balaguer, fins a arribar al pantà de Camarasa i contemplar l'atractiu de les seves aiguades que aquest any, comenta el Jimmy, són força abundants.

També es pot pilotar encantadorament pel Pla d'Urgell, gaudir dels seus paisatges uniformes i dels seus conreus abundants, arribar fins a la Vall d'Àger i contemplar la bellesa que desprèn la genuïnitat de la seva naturalesa, sorprendre's de la increïble visió de l'ermita de La Pertusa i sobrevolar els impressionants congostos de Mont-rebei.

Un racó al cel de Ponent
Un racó al cel de Ponent

O volar per una ruta també increïble que passa pel pantà de Camarasa, el congost de Mont-rebei, el pantà de Santa Anna i el pantà de Canelles, per acabar en la ciutat de Lleida. Un vol per sobre alguns dels pantans més visitats de les nostres terres.

I per altres rutes flexibles, fetes a mesura per gaudir d'una estona a dalt del cel de Ponent, es poden descobrir molts més racons, no tan coneguts, com l'embassament d'Utxesa, els aiguamolls de l'Estany d'Ivars, la fortalesa dels Vilars d'Arbeca, o castells com els de Ciutadilla o Montsonís.

Un racó al cel de Ponent

L'Escola

A la Serra de Mollerussa, molt a prop de la ciutat, hi ha un racó a on es trenca la idea que l'aviació és una activitat d'elit o a l'abast de poca gent. "Aquest esport no és tan diferent, com anar a esquiar, o amb moto... volar és una afició com una altra" ens expliquen.

A part dels tres aparells propis per a la instrucció del vol i divulgació aèria, l'escola compta amb una rèplica real de l'avió anglès de 1917 de la primera guerra mundial, el Bipla SE5a, amb el que fan vols divulgatius d'un encant especial o es participa en recreacions, espectacles, acrobàcies, i assistència a exhibicions o concentracions d'aficionats de l'esport aeri.

Un racó al cel de Ponent
Un racó al cel de Ponent

Les instal·lacions del club compten amb gasolinera, heliport, una pista de 380 metres que volen allargar fins als 600 metres, hangars per a les 36 avions dels socis i un local social i cafeteria que, és en si mateix, un lloc amb encant, un espai de cohesió entre els pilots, els instructors i els alumnes, on poden anar a compartir temps, anècdotes i experiències de vol.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com afrontes l'arribada del setembre?