Una cervesa prehistòrica amb una finalitat benèfica

REDACCIÓ
Publicat: 
19-12-2020
Actualitzat: 19-12-2020 6:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Una cervesa prehistòrica amb una finalitat benèfica

Seró Espai Transmissor i Cerveses Ponent han fet una col·laboració atípica per produir una cervesa artesana inspirada en el passat. Aquest projecte té la seva base al poble de Seró (municipi d’Artesa de Segre, la Noguera), on es van trobar i s’exposen unes grans estàtues-menhir del neolític. Per tal d’explicar als visitants el context de les restes, arran de l’espai museístic s’hi sembra amb tècniques i eines neolítiques espelta petita, una de les varietats de cereal existent a l’època. Entre els usos que es donava als cereals en aquella època hi havia l’elaboració de cervesa; per tant, per què no fer una cervesa amb espelta petita?

En aquest punt és on entra Cerveses Ponent, un productor de cervesa artesana del poble que s’ha involucrat en l’elaboració amb ingredients disponibles a l’època: espelta petita, malts d’ordi i blat, llevats, mel, farigola i romaní... però sense llúpol, un ingredient molt més recent! La cervesa que en resulta, la ZIGA-ZAGA (en referència als motius gravats en les estàtues-menhir neolítiques de Seró) no pretén ser una recreació estricta de la cervesa d’aquella època, sinó una interpretació en la qual s’ha buscat un equilibri entre els ingredients originals i les tècniques actuals per aconseguir una experiència gastro-arqueològica.

S’ha fet una tirada limitadíssima d’ampolles d’aquesta cervesa tan especial, i el seu preu íntegre es donarà a la Marató d’enguany dedicada a la lluita contra la COVID-19. En podreu trobar a Cerveses Ponent, a Seró Espai Transmissor i al Monestir de Refet.

Comparteix

També t'interessarà