Una coneguda marca de desodorants causa l'aparició de quists dolorosos en les axil·les dels seus usuaris

REDACCIÓ
Publicat: 
13-09-2023
Actualitzat: 13-09-2023 12:12
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Una coneguda marca de desodorants causa l'aparició de quists dolorosos en les axil·les dels seus usuaris
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

L'Agència Francesa del Medicament (ASMN), va publicar fa uns dies la retirada del mercat el desodorant Nuud. El motiu és l'aparició de quists dolorosos en les axil·les de les usuàries, que en casos extrems han precisat tractament antibiòtic.

Nuud és un desodorant en crema. Pel que sembla, la seva fórmula és bastant greixosa, cosa que podria ocasionar l'obstrucció dels porus de les axil·les. Aquest efecte oclusiu, al seu torn, podria arribar a produir una sobreinfecció microbiana.

El fabricant ha procedit a la retirada voluntària de tots els productes a França i, segons comuniquen, estan elaborant una nova fórmula.

Segons s'ha informat, en deixar de fer servir el desodorant en crema Nuud o després de seguir el tractament els quists han desaparegut en la majoria dels casos notificats.

Nuud també es ven a Espanya

Després de conèixer els fets, OCU s'ha posat en contacte amb l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), que és l'autoritat competent en l'àrea de cosmètics i cura personal.

Aquest producte, que s'anuncia sobretot en xarxes socials, es ven també al nostre país: es distribueix bàsicament a través d'Internet, però és possible aconseguir-los en botigues o parafarmàcies. A Espanya s'està revisant la situació, segons ha indicat AEMPS, però des d'OCU demanen, per precaució (i per evitar l'aparició d'aquests efectes no desitjats) la retirada del mercat d'aquests desodorants i que es revisi la seva composició, igual que s'ha fet a França.

Què has de fer?

Si has comprat desodorant Nuud, des d'OCU recomanen deixar de fer-ne ús. 

En cas que després d'utilitzar-lo presentis algun dels símptomes o efectes adversos indicats, consulta amb el teu metge.

Comparteix

També t'interessarà