Una cooperativa lleidatana produeix la primera beguda 'hard seltzer' catalana

REDACCIÓ
29-03-2021
  • Una cooperativa lleidatana produeix la primera beguda 'hard seltzer' catalana

La cooperativa Lo Vilot Farm Brewery d'Almacelles, la primera granja cervesera de Catalunya i una de les poques al món que tanca el cercle (que produeix els ingredients ecològics que necessita per elaborar les seves cerveses artesanes), ha decidit ampliar el ventall de productes i elaborar la primera beguda hard seltzer catalana, Nuda Drinks. «Amb l’actual situació de pandèmia hem ampliat els nostres serveis i productes, hem començat a subministrar ingredients a altres empreses, ens hem associat a altres cooperatives per crear sinergies i hem estudiat la possibilitat de produir altres begudes. Això ha coincidit amb l’aparició del fenomen dels hard seltzer al nostre país i hem decidit endinsar-nos-hi», deia Quiònia Pujol, biòloga i sòcia de la cooperativa Lo Vilot Farm Brewery divendres al migdia a l’acte de llançament de la nova marca.

La presentació de la nova beguda carbonatada va comptar amb la participació del gastrònom Pep Palau, que reconeix que va quedar entusiasmat quan va descobrir Nuda Drinks, «Lo Vilot són els primers a Catalunya que s’atreveixen amb aquesta nova beguda. És com un sifó amb fruites, aromes, una beguda carbonatada amb certa quantitat d’alcohol. Des del punt de vista gastronòmic m’interessa el fet que és una beguda fermentada probiòtica, que el cos acceptarà i això és un valor pel consumidor actual i, alhora, permet obrir finestres noves». Palau es refereix a les múltiples opcions de consum que té Nuda Drinks, «és una bona alternativa en molts moments gastronòmics del dia, començant per l’hora del vermut. Té un punt d’alcohol que li dona atractiu i permet combinar-ho amb qualsevol element i, a més, ofereix un ventall de combinacions enorme en la cocteleria més avançada», diu, «la cocteleria ha tingut en els últims anys una evolució frenètica, i una de les evolucions de les millors cocteleries és oferir combinacions inèdites». Palau també va assegurar que les variants de Nuda Drinks, sobretot la de Nabius, mariden a la perfecció amb els formatges, «defenso de manera aferrissada els formatges artesans, de llet crua, de pastor, i les hard seltzer hi poden combinar a la perfecció».


 

Ecològica, probiòtica, sense gluten i apta per a vegans

Nuda Drinks és una beguda probiòtica, fermentada a base de sucre ecològic de canya i fruites ecològiques, de lleugera carbonatació i baixa graduació alcohòlica, només un 3,5% del volum. Aquest alcohol prové de la transformació dels sucres en el procés de fermentació del llevat:

  • És ecològica, ja que tots els ingredients utilitzats per a la seva elaboració són de producció ecològica certificada. L’aroma del Nuda Hard Seltzer prové en part del llevat utilitzat en la fermentació i en part per la fruita natural eco que s’afegeix en cada sabor. No s’utilitzen conservants, ni colorants ni saboritzants artificials.
  • Beguda refrescant amb un toc d’acidesa natural, les fermentacions fan disminuir el pH juntament amb l’aportació de l’acidesa natural de les fruites fa que sigui una beguda molt refrescant, seca (sense sucres residuals) i gens empalagosa, fàcil de consumir tant com a beguda refrescant com en combinats tipus còctel.
  • És sense gluten, tots els ingredients són originàriament sense gluten pel que el resultat final és una beguda apta per a celíacs o persones intolerants al gluten.
  • És apta per a vegans, ja que no hi ha cap ingredient que sigui d’origen animal o l’hagi produït un animal.
  • Es presenta en envàs reciclable de llauna de 33cc (produïdes a partir d'altres llaunes reciclades - amb menys necessitat energètica que el reciclat del vidre), envàs molt lleuger, amb poc volum, excel·lents propietats de conservació del producte i molt atractiu per al públic consumidor, especialment públic jove. 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta