Una cursa entre oliveres

XAVIER MADRONA
07-06-2019
  • Una cursa entre oliveres

El pròxim 15 de juny tindrà lloc la primera edició de la Garrigues Bike Ultramarató, una prova de BTT de més de 120 km que discorrerà per deu municipis de la comarca.La cursa –en la qual s’esperen uns 150 inscrits i tindrà un regal per a cada participant d’una garrafa de cinc litres d’oli aportada per les cooperatives dels deu municipis– tindrà sortida i arribada a Castelldans i recorrerà Albagés, Juncosa, els Torms, Bellaguarda, Bovera, la Granadella, el Soleràs, Granyena de les Garrigues i el Cogul. El recorregut de la Garrigues Bike Ultramarató 2019 puntuarà per a la Copa Catalana de l’especialitat, i acumula més de 120 quilòmetres i uns 2.300 metres de desnivell.

La prova, coordinada des del Club Esportiu Castelldans, recull l’herència de la Ultramarató Ciutat de Lleida, que ja s’endinsava en les Garrigues i que es va fer per última vegada el 2017, però ho fa amb un recorregut íntegrament garriguenc. Més enllà de la prova esportiva, que per la distància i per l’orografia serà exigent, l’esdeveniment també compta amb caràcter lúdic i turístic, ja que l’organització ha implicat els deu municipis. Per això paral·lelament hi haurà un itinerari preparat per a acompanyants amb activitats i seguiment de la carrera. En aquest sentit, s’oferiran entrades a museus, jocs infantils, tast d’olis de les Garrigues DOP, o accés a les piscines municipals.

“De proves esportives se’n fan moltes però és qüestió d’aportar una mica més”, va explicar Eduard Abella, director de la cursa, que va destacar la voluntat de donar a conèixer la comarca, tant pel patrimoni com pel “territori excel·lent que és per al ciclisme”.

La presentació, que va tenir lloc ahir a la Diputació presidida per part del vicepresident cinquè en funcions, Enric Mir, va comptar amb les intervencions de l’alcalde en funcions de Castelldans, Conrad Llovera; el de Granyena de les Garrigues, Sisco Esquerda; el de Bovera, Òscar Acero; el director de carrera, Eduard Abella, i el president de la CE Castelldans, Miguel Gómez.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next