Una desena de municipis impulsen l’autoconsum rebaixant les taxes

R. R.
04-01-2020
  • Una desena de municipis impulsen l’autoconsum rebaixant les taxes

Almenys una desena de municipis de Lleida aplicaran a partir d’aquest any rebaixes en l’impost de béns immobles (IBI) i en el d’obres i construccions (ICIO) als particulars i empreses que produeixin energia per al seu propi consum, ja sigui amb plaques solars o bé mitjançant altres tecnologies com la geotèrmia. Aquests incentius a les energies renovables es troben a les noves ordenances fiscals tant de capitals com Tàrrega i Mollerussa; fins a les de localitats amb poca població com Alàs i Cerc i Estamariu.

Agramunt, Bellvís, el Palau d’Anglesola, Torre-serona i Pinós són altres dels municipis que han introduït rebaixes en la seua fiscalitat per impulsar l’autoconsum d’energia. S’afegeixen d’aquesta manera a altres localitats lleidatanes que ja portaven més d’un any fent-ho.

Les ordenances d’aquests municipis segueixen sovint un patró comú, però difereixen a l’hora d’establir els percentatges de bonificacions i el temps en què s’apliquen. En el cas de l’ICIO, la rebaixa oscil·la des de l’exempció total que planteja l’ajuntament de Torre-serona; fins al 30 per cent que preveu el consistori de Pinós. El Palau d’Anglesola, per la seua part, preveu rebaixes diferenciades per a particulars (50%) i empreses (25%).

Pel que fa a l’IBI, Estamariu preveu una rebaixa del 25 per cent durant cinc anys, mentre que Agramunt l’augmenta fins al 50% però l’aplica durant només un any. El consistori de Tàrrega planteja una bonificació variable, que pot anar des del 12% fins al 20% de l’import de l’impost.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next