Una desena de tractors es manifesten per Lleida per reclamar solucions a la crisi de preus de la fruita dolça

ACN
Publicat: 
11-12-2019
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Una desena de tractors es manifesten per Lleida per reclamar solucions a la crisi de preus de la fruita dolça

Una desena de tractors convocats per Unió de Pagesos (UP) s'han manifestat pel centre de Lleida per reclamar solucions a al crisi de preus de la fruita dolça. El sindicat demana al govern espanyol ajuts de "mínims" després d'una campanya que ha registrat novament pèrdues, xifrades en 90 MEUR.

El responsable nacional de la fruita dolça del sindicat, Francesc Pena, ha assegurat que els pagesos han arribat a una situació "insostenible" que ha provocat que molts hagin plegat i també repercutirà en les centrals fructícoles perquè no rebran quilos de fruita per poder treballar. Pena ha apostat per una "reconversió profunda" del sector perquè es pugui reestructurar i recuperar d'aquesta situació que s'allarga des del 2014 amb el veto rus.

UP ha convocat aquest dimecres al matí una tractorada a Lleida, des del Camp d'Esports fins a la subdelegació del govern espanyol, per reclamar solucions per al sector e la fruita dolça, que pateix una greu crisi des de fa anys. El sindicat ha fet arribar al subdelegat un document amb mesures per combatre la crisi, entre les quals un ajut de mínims per tal que el traslladi als responsables del Ministeri d'Agricultura.

Comparteix

També t'interessarà