Una empresa del Pla d'Urgell, pionera en la creació i disseny de Plans d'Igualtat

REDACCIÓ
02-11-2021
  • Una empresa del Pla d'Urgell, pionera en la creació i disseny de Plans d'Igualtat

Tres germans de Mollerussa (Pla d’Urgell) han constituït aquest any l’empresa Roselló Igualtat, una assessoria pionera a Lleida, ja que està especialitzada en la creació i el disseny dels Plans d’Igualtat. El seu alt grau d’especialització, unit al fet que la companyia l’han fundat tres homes (David, Albert i Ramon) amb una sensibilitat especial per l’àmbit de la igualtat laboral fa de Roselló Igualtat una iniciativa singular i inèdita a les Terres de Lleida. Roselló Igualtat sorgeix de Serveis Roselló, una assessoria laboral, fiscal i comptable de caràcter familiar amb més de 80 anys d’història, ubicada també a la capital del Pla d’Urgell.
 
La idea de formar la companyia té el seu origen en la Llei d’Igualtat, una norma estatal creada l’any 2007, que aspira a aconseguir l’equiparació social i laboral entre homes i dones. Ha sigut la publicació de dos Reials Decrets (RD) l’octubre de 2020, que regulen els Plans d‘Igualtat i el registre retributiu, el que ha impulsat els germans Roselló a fundar Roselló Igualtat. El responsable de la firma, David Roselló explica que “com a assessoria vam comprovar que els nostres clients no tenien aquestes necessitats resoltes i ens vam decidir a oferir-los aquest servei. Més endavant hem constatat que altres empreses tampoc s’han pogut adaptar encara a aquests requeriments”.
 
Els estudis indiquen que la diferència salarial per un mateix lloc de feina entre homes i dones a Catalunya supera el 15%. Atesa aquesta realitat, s’ha desenvolupat una normativa derivada dels Reials Decrets, en la qual les empreses d’entre 150 i 250 empleats havien d’implantar un Pla d’Igualtat des de març de 2020. Les companyies d’entre 100 i 150 ho havien de fer al març d’enguany, mentre que les que tenen més de 50 treballadors poden fer-ho fins al març de 2022.

Sobre Roselló Igualtat

Fundada l’any 2021 pels germans de Mollerussa, David, Albert i Ramon Roselló, l’empresa s’ha especialitzat en l’assessorament, l’acompanyament i el disseny dels Plans d’Igualtat. La companyia ha sorgit de Serveis Roselló, una assessoria laboral, fiscal i comptable de caràcter familiar amb més de 80 anys d’història, ubicada també a la capital del Pla d’Urgell.
 
Roselló Igualtat s’ha constituït amb el propòsit de cobrir un buit amb el qual s’han trobat algunes firmes per desenvolupar els Decrets Llei de la Llei d’Igualtat i avançar-se amb el compliment de la normativa, que determina la creació dels Plans d’Igualtat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?