Una explotació de Sarroca de Lleida guanya un Porc d’Or

REDACCIÓ
01-12-2019
  • Una explotació de Sarroca de Lleida guanya un Porc d’Or

La granja Germans Ribes de Sarroca de Lleida es troba entre les explotacions guardonades divendres a la nit en l’edició número 26 dels premis Porc D’Or, que aquest any es van entregar en una gala celebrada a Osca i amb la participació de més d’un miler de professionals. Juntament amb aquesta explotació de l’empresa Germans Ribes Barates SL, també van ser reconegudes altres firmes lleidatanes i de la Franja de Ponent, com va ser el cas del grup Vall Companys o Piensos Costa.

Els guardons es defineixen en funció dels criteris de productivitat, taxa de parts i longevitat

L’Institut de Recerca i Tecnològia Agroalimentàries (IRTA), organitzador dels premis, va fer entrega de 48 guardons Porc d’Or a un total de 44 granges de porcí pertanyents a 16 províncies i set comunitats, com a reconeixement a la seua professionalitat, esforç i tasca, segons va explicar ahir. Els premis, amb el suport de Zoetis i la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc), compten amb tres guardons especials, que van ser per a explotacions d’Osca, Pontevedra i Burgos.

Un total de 45 estatuetes s’entreguen en funció dels criteris de taxa de parts, longevitat i productivitat numèrica. Aragó, amb 15, i Catalunya van tornar a compartir les primeres posicions, com ja va ocórrer l’any passat. Catalunya va obtenir nou estatuetes (tres ors, quatre plates i dos bronzes) per a vuit granges de Barcelona, tres de Girona i un bronze per a explotacions de Lleida i Tarragona.

Els premis Porc d’Or es concedeixen a les granges que remeten periòdicament les seues dades al BDporc (Banc de Dades de Referència del Porcí Espanyol). Les granges aspirants pertanyen a cinc categories en funció del cens en l’explotació i se’n nominen vuit per cada criteri en cada categoria, de les quals resulten un total de 120 nominacions.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Comparteixes tant temps com voldries amb la teva mare?