Una part dels citats per vacunar-se amb AstraZeneca no acudeixen a la cita

ACN
14-04-2021
  • Una part dels citats per vacunar-se amb AstraZeneca no acudeixen a la cita
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

Alguns ciutadans i ciutadanes que tenien hora per vacunar-se de la covid amb la vacuna d’AstraZeneca no han acudit a la cita. Es tracta del 10% de citats. La subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, ha dit que l’objectiu del departament és que es vacuni tothom i han refermat la seguretat de totes les vacunes. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha dit que no poden saber els motius de l’absentisme perquè els ciutadans no han de justificar-lo.

Cabezas ha explicat que aquest dimecres es debatrà sobre si se submnistra la segona dosi d’AstraZeneca al personal essencial menor de 60 anys que ja ha rebut la primera dosi. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha demanat al govern espanyol que decideixi aviat si s’inoculen o no, perquè a partir del 26 d’abril ja s’haurien de posar les segones dosis. “La covid no dona treva i no podem eternitzar les decisions”, ha expressat.

Argimon ha defensat els beneficis de les vacunes, assegurant que "superen els riscos" i atorguen una "protecció col·lectiva". En aquest sentit, referint-se a la d'Astrazeneca, Argimon ha assenyalat que la farmacovigilància "ha funcionat" i que per aquest motiu s'han pres determinades "decisions" en l'àmbit europeu.

Sobre la decisió de Janssen de paralitzar la seva distribució de vacunes a Europa, arran de set casos de trombes als Estats Units, Salut diu que ho han sabut per la premsa i després els ho a comunicat el Ministeri de Sanitat. Aquest dimecres havien d’arribar 24.000 dosis a Catalunya d’aquest vaccí, però encara no hi havia cap cita donada, així que no s’hauran d’anul·lar.

Comparteix

També t'interessarà