Una "resposta artística" a la demència i l'autisme

ACN
23-07-2021
  • Una "resposta artística" a la demència i l'autisme
    Peu de foto: 
    Foto Red Noses International

Una iniciativa impulsada per vuit entitats europees de pallassos d'hospital persegueix "donar una resposta artística" a la demència i l'autisme. Sota el nom de ClowNexus, el projecte, que compta amb la col·laboració de Pallapupas, pretén facilitar l'accés de persones grans amb demència i de nens amb trastorn de l'espectre autista a diferents disciplines artístiques, fomentant-ne, a més, la participació i la implicació. El programa es desenvoluparà entre el 2021 i el 2023 i abordarà la manca d'actuacions artístiques pensades per a les persones que pertanyen a aquests grups vulnerables. Així, es tiraran endavant nous formats i enfocaments artístics que incloguin tant aquestes persones com els familiars i els cuidadors.

Un altre objectiu de la iniciativa és posar en valor la figura dels pallassos d'hospital, professionalitzar del sector i posar de manifest els beneficis de l'art en el benestar emocional.

Els tallers i laboratoris artístics en què participaran els pallassos comptaran, a més, amb la presència d'experts de reconegut prestigi internacional en altres disciplines de les arts escèniques. D'aquesta manera es constituiran en espais d'intercanvi d'experiències, cocreació i generació de coneixement i noves metodologies.

D'altra banda, el projecte servirà per recollir informació i dades que, un cop analitzades, permetran desenvolupar una eina per avaluar l'impacte de la intervenció dels pallassos d'hospital en els grups vulnerables objecte del programa.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta