Una sala d'una comissaria lleidatana no supera els 3 graus de temperatura

ACN
Publicat: 
01-12-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Una sala d'una comissaria lleidatana no supera els 3 graus de temperatura
    Peu de foto: 
    Foto SAP FEPOL

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha denunciat que amb l'arribada del fred, la sala de brífing dels Mossos d'Esquadra de Mollerussa no supera els 3 graus de temperatura. I es que els agents d'aquesta comissaria han de fer les reunions al pàrquing de la instal·lació. El sindicat ja va denunciar l'octubre de l'any passat que els mossos s'havien de canviar també al pàrquing per manca de capacitat a les dependències. Malgrat hi ha la previsió que la nova comissaria de mossos de Mollerussa estigui enllestida al 2024 en uns terrenys al costat del Parc de Bombers, el sindicat remarca que el Departament d'Interior té l'obligació d'assegurar les condicions laborals dels efectius.

Segons SAP-FEPOL, Interior incompleix la normativa bàsica sobre seguretat i salut laboral permetent que la sala de brífing de la comissaria de Mossos d'Esquadra de Mollerussa no superi els 3 graus de temperatura. En aquest sentit, lamenten que el pàrquing s'hagi convertit en el  "centre neuràlgic" de la comissaria i alerten que aquest espai no està previst per això i que no compleix les "condicions mínimes" que un centre de treball ha de garantir.

El sindicat recorda que ha denunciat de manera reiterada les "pèssimes" condicions de treball de la comissaria de la capital del Pla d'Urgell. Ho ha fet al Comitè de Seguretat i Salut Laboral, de qui diuen que ha fet "oïdes sordes", i també a la Inspecció de Treball de la Seguretat Social.

Per tot plegat, demanen explicacions al Departament d'Interior i es pregunten si caldrà esperar fins al 2024, quan estigui enllestida la comissaria nova, per tal que es compleixi la normativa. SAP – FEPOL insta al Departament a fer una inversió extraordinària mitjançant un pla de xoc per mirar de trobar una alternativa a una "lamentable i penosa situació", per tal de no haver d'esperar a que estigui acabada la comissaria nova.

Comparteix

També t'interessarà