Una tempesta obliga a evacuar un centenar de joves a la Vall Fosca

REDACCIÓ
09-08-2019
  • Una tempesta obliga a evacuar un centenar de joves a la Vall Fosca

Un centenar de joves d’entre 6 i 18 anys van haver de ser evacuats durant la tarda de dimecres a causa de la forta tempesta que va caure a la Vall Fosca, al Pallars Jussà. Formen part d’una agrupació escolta de Barcelona que està passant uns dies al campament El Flamisell, situat a la Pobleta de Bellveí, a la Torre de Capdella.

Segons van informar els serveis d’emergències, van ser els mateixos monitors els qui, a les 16.17 hores de dimecres i davant la pluja que estava caient a la zona, van trucar al 112 per preguntar si era necessari que prenguessin mesures, ja que a la zona no podien acampar. Segons van explicar, la pluja havia fet malbé algunes de les tendes de campanya i van decidir buscar una alternativa per passar la nit. Els Bombers van activar vuit dotacions, així com ambulàncies i patrulles dels Mossos d’Esquadra, que van anar fent viatges durant tota la tarda per portar els 79 nens i joves i els 14 monitors fins al poliesportiu de Tremp, on van passar la nit. Per la seua part, l’alberg municipal de Tremp i Creu Roja van facilitar lliteres i mantes perquè els joves poguessin dormir en les millors condicions possibles. Cap dels afectats no va necessitar assistència mèdica i aquest dijous a la tarda, ja van tornar a la Vall Fosca.

Alerta avui per risc d’incendis en sis comarques

Una nova jornada de calor posa avui en alerta sis comarques lleidatanes. La direcció general de Protecció Civil ha activat la prealerta pel risc d’incendi (Infocat) al Segrià, les Garrigues, la Noguera, la Segarra, l’Urgell i el Pla d’Urgell. Protecció Civil va recordar que es preveu que avui les temperatures siguin extremes de forma generalitzada, especialment en les hores centrals del dia, i que en el cas de Ponent podrien arribar als 40 graus, segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta