Unanimitat al Parlament per atorgar la Medalla d'Honor als professionals sanitaris

ACN
26-05-2020
  • Unanimitat al Parlament per atorgar la Medalla d'Honor als professionals sanitaris
  • Medalla honor or Parlament
  • Unanimitat al Parlament per atorgar la Medalla d'Honor als professionals sanitaris

El Parlament atorgarà la Medalla d’Honor en la categoria d’or als i les professionals del sistema de salut de Catalunya. La Mesa ho ha acordat per unanimitat en reconeixement a "la tasca extraordinària duta a terme per les persones que treballen al sistema de salut de Catalunya amb motiu de la pandèmia del coronavirus". Així mateix, l'acord també destaca que "els esdeveniments viscuts han evidenciat, més que mai, que la sanitat pública universal i de qualitat és una eina essencial del país". I el text remarca "la necessitat de vetllar per garantir-ne els recursos i les polítiques que permetin el seu millor funcionament, en les millors condicions per als seus professionals”.

Així mateix, l’escrit recorda que els professionals han ofert una "resposta excepcional" davant d’una crisi d’extrema gravetat i sostinguda en el temps, i que amb el guardó "la Mesa vol remarcar la importància determinant dels professionals en el bon funcionament del model català de salut, i expressar-los de manera solemne l’agraïment del poble de Catalunya pel seu treball diari".

La cambra catalana atorga la Medalla d'Honor des de l'any 2000 a personalitats o institucions que mereixen un reconeixement excepcional.

En les edicions anteriors, han estat distingits: Desmond Tutu, sacerdot i premi Nobel de la pau (2000); Miquel Batllori, historiador i pare jesuïta, i, a títol pòstum, Ernest Lluch, economista i polític (2001); Francesc Vendrell, representant de l'ONU a l'Afganistan (2002); Jordi Savall, músic (2003); Montserrat Trueta, presidenta de la Fundació Catalana de la Síndrome de Down (2004); Adolfo Pérez Esquivel, premi Nobel de la pau i escultor (2005); el col·lectiu musical Els Setze Jutges (2007); Roser Capdevila, il·lustradora (2010); Josep Guardiola, exfutbolista i entrenador (2011); Òmnium Cultural i Càritas Catalunya (2012); Núria Gispert, activista social, Carme Ruscalleda, cuinera, i Anna Veiga, biòloga (2013); Josep Carreras, tenor (2014); les primeres vuit diputades del parlamentarisme català i la Fundació Institut Guttmann (2015); Manel Esteller, investigador (2016); el Cos de Mossos d'Esquadra, els serveis d'emergències, la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Local de Cambrils (2017); l'Associació de Mestres Rosa Sensat (2018), i Carola Rackete, capitana del vaixell Sea Watch 3, i Òscar Camps, fundador i director de l'ONG Proactiva Open Arms (2019).

La medalla que es lliura als guardonats, que reprodueix les quatre barres sobre fons daurat, manté el disseny que Antoni Comella va fer per al logotip del Parlament per encàrrec de la institució la primera legislatura. L'any 2000 l'orfebre Joaquim Capdevila el va adaptar per a la medalla.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...