Universitaris denuncien la manca de protocols per avaluar els aïllats per covid

ACN
09-01-2022
  • Universitaris denuncien la manca de protocols per avaluar els aïllats per covid
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (ACN)

Estudiants de la Universitat de Barcelona (UB) denuncien la manca de protocols per als alumnes aïllats que no puguin fer els exàmens presencials, que a la majoria de centres començaran dilluns. A través d'un comunicat de la candidatura majoritària Fem-la Pública, han reclamat al centre una "llista de mètodes alternatius" a les proves per tal que l'alumnat conegui com pot ser avaluat. A més, ha exigit que hi hagi un protocol que indiqui als alumnes confinats quins passos han de seguir després de saber que són positius per tal de donar-los "seguretat". Amb tot, Fem-la Pública ha defensat els exàmens i les activitats teòriques presencials i ha demanat al rectorat i a les facultats que "extremin les mesures de seguretat" els pròxims dies.

Els alumnes creuen que les proves d'avaluació i les activitats teòriques són un dret que "garanteix la igualtat d'oportunitats entre els estudiants", però defensen que "hi ha situacions on es fa impossible mantenir aquesta presencialitat per raons sanitàries".

Per aquesta raó, han exigit en dues ocasions un "protocol clar" pels contagiats de covid. Segons la candidatura d'estudiants, actualment el rectorat només informa que s'utilitzaran "mètodes alternatius". Cosa que, a parer seu, "pot portar a vulneracions de drets".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com afrontes l'arribada del setembre?