⏯️ Uns 300 pagesos tallen l'A-2 i l'AP-2 a l'altura de Soses per reclamar solucions a les demandes agràries

REDACCIÓ
Publicat: 
27-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Uns 300 pagesos tallen l'A-2 i l'AP-2 a l'altura de Soses per reclamar solucions a les demandes agràries
    Peu de foto: 
    Ignasi Gómez
  • ⏯️ Uns 300 pagesos tallen l'A-2 i l'AP-2 a l'altura de Soses per reclamar solucions a les demandes agràries
    Peu de foto: 
    Ignasi Gómez

Avui, els pagesos han protagonitzat una nova jornada de protestes a Ponent amb talls de carreteres, incloent-hi l'A-2 i l'AP-2. Desenes de tractors han iniciat una marxa per l'autovia des d'Alcarràs fins a l'altura de Soses, on han aturat els vehicles i han bloquejat la via. Posteriorment, alguns tractors han continuat cap a l'AP-2, on s'han trobat amb un dispositiu dels Mossos d'Esquadra. Els manifestants han utilitzat un camí de terra per accedir a l'autopista i han tallat la via en ambdós sentits. Uns 300 pagesos tenen previst passar la nit al lloc, exigint "fets, no paraules" de les administracions.

Aquesta acció, promoguda per Plataforma Pagesa, busca pressionar les autoritats coincidint amb una reunió del sector amb el Govern. Jordi Larios, membre de Plataforma Pagesa, ha destacat la determinació dels pagesos de mantenir els talls més enllà d'aquest dimarts si no es resolen les seves reivindicacions. Els manifestants, ja veterans en aquest tipus de protestes, han utilitzat maquinària pesant per obrir un forat a les baranes de l'AP-2 i tallar la via en ambdós sentits. La situació ha generat cues de trànsit i els manifestants han preparat menjar per passar la nit al lloc.

Diversos participants han explicat que aquesta acció busca aconseguir "accions contundents" davant la manca de resposta del Govern a les demandes del sector agrícola. Les reivindicacions inclouen la reducció de la burocràcia i la garantia de preus justos. Els talls de carretera afecten no només la circulació de cotxes i camions, sinó que també han generat una columna de fum a causa de l'enceniment de pneumàtics a la mitjana de l'AP-2. Aquestes protestes posen de manifest la creixent tensió entre el sector agrari i les autoritats.

Comparteix

També t'interessarà