Uns escolars d'elit

SEGREcom
04-04-2014
  • Uns escolars d'elit

El col·legi Santa Anna de Lleida és un dels set centres educatius de tot Espanya que s'han classificat per a la fase nacional de la competició Divirtiéndose con el atletismo, que tindrà lloc aquest cap de setmana a la pista coberta del velòdrom Luis Puig de València. Per accedir a aquesta fase final, el Santa Anna va aconseguir en la fase autonòmica la tercera millor marca de tots els centres educatius d'Espanya.

És la primera vegada que un centre escolar lleidatà accedeix a una competició nacional d'atletisme, encara que es dóna la circumstància que el col·legi Santa Anna ja va participar el 2002 en els Campionats d'Espanya que organitza el Consell Superior d'Esports.

En aquest col·legi competeixen alguns dels joves més prometedors del panorama actual de l'atletisme lleidatà. És el cas dels alumnes Aleix Porras i Sergi Felis, que han obtingut recentment les medalles de plata i de bronze, respectivament, en la prova dels 60 metres tanques en el Campionat d'Espanya cadet. Juntament amb Porras i Felis, que competiran en 60 de llisos i 60 tanques, també participaran David Sancho (1.000 m, 2.000 m marxa i salt d'alçada), Nefy Costas (60 m, pes i 2.000 m marxa) i Rubén Lacort (pes, 1.000 m i 60 m).

A més, s'ha de recordar que un exalumne del Santa Anna, Gerard Porras, ostenta el rècord de Catalunya d'aquesta mateixa prova dels 60 metres tanques en categoria júnior, i l'any passat, a més de campió d'Espanya juvenil, va arribar a les semifinals del Mundial i va ocupar la tercera plaça en el rànquing europeu dels 110 metres tanques.

Divirtiéndose con el atletismo és un sistema alternatiu de competicions adaptat a l'esport escolar per a les categories menors (12-15 anys), que coexisteix amb el programa de competicions tradicional. L'objectiu és que cada atleta competeixi en diverses proves evitant així l'especialització i fomentar l'aprenentatge i la formació.

Els altres centres escolars que s'han classificat per a aquesta fase final, a més del Santa Anna, són el col·legi IES Excma. Diputación de Castelló (Comunitat Valenciana), el col·legi Nuryana de La Laguna (Canàries), el col·legi Base d'Alcobendas (Madrid), l'IES Tegueste (Canàries), l'IES Juan de Padilla de Torrijos, província de Toledo (Castella-la Manxa) i el col·legi PC Santa María de Logronyo (Rioja).

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next