Vacances oportunes

ORIOL JOVÉ
23-12-2019
  • Vacances oportunes

Molo reconeixia dissabte, després de la golejada encaixada a Sabadell, que l’aturada nadalenca arriba en el millor moment possible. Infermeria i cansament a part, les xifres de l’equip en les últimes setmanes ho estaven demanant a crits. El Lleida ha passat, en un mes, de poder recuperar el liderat en cas d’haver guanyat el Barça B (23 de novembre) a acabar l’any fora del play-off.

Les estadístiques són clares: els de Molo han sumat només dos punts dels últims 18 –l’equip que menys ha sumat de la Lliga– i una sola victòria en els últims nou encontres. Quan rebin el Castelló el 4 de gener (18.00), els blaus portaran sense guanyar pràcticament dos mesos, ja que no ho aconsegueixen des del 10 de novembre, amb l’Oriola (4-0). La llacuna més gran de l’equip, que fins a Sabadell era el menys golejat, és l’atac: no marca des de fa 502 minuts (comptant el partit de Copa), cosa que converteix aquesta sequera en la segona més longeva de la història del club. L’últim gol el va marcar Liberto al Barça B, fa un mes.

Fa un mes que el Lleida no fa un gol i, quan rebi el Castelló, en portarà dos sense obtenir una victòria

El Lleida, que ara porta 27 punts, en suma nou menys que els que tenia la temporada passada, que va marxar de vacances líder –encara que la mala ratxa va venir després–. Fa dos temporades, l’equip era tretzè a la classificació amb tres punts menys que ara, i fa tres, la 2016-17, era quinzè amb només 21, el registre més baix de la història del club. L’última temporada que es va pagar play-off, 2015-16, els blaus portaven 30 punts i ocupaven la quarta posició, la mateixa amb la qual conclourien el curs. La 2014-15, el Lleida era vuitè amb 28 punts; la 2013-14 cinquè amb 31; la 2012-13 sisè amb 28; i la 2011-12 desè amb 24.

És evident que hi ha hagut temporades en què a hores d’ara el Lleida estava en pitjor situació –cap de les que van acabar amb participació en el play-off–, però l’objectiu de l’equip per a l’any 2020 és recuperar les sensacions del grup que liderava la classificació no fa tantes setmanes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?