Valerio diu que tocarà la ‘guardiola’ si el crèdit no arriba per pagar les pensions

REDACCIÓ
20-07-2018
  • Valerio diu que tocarà la ‘guardiola’ si el crèdit no arriba per pagar les pensions

La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, va manifestar ahir que el Govern tornarà a utilitzar el fons de reserva, la coneguda com a guardiola de les pensions, per pagar les pensions si el préstec del Tresor a la Seguretat Social no és suficient, encara que va recordar la bona marxa de la recaptació de les cotitzacions.

Valerio va entregar ahir formalment a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, l’informe anual de la situació del fons de reserva, que ha tancat el 2017 en 8.085 milions d’euros, i que presentarà el secretari d’Estat de Seguretat Social, Octavio Granados, a la Comissió d’Ocupació el mes de setembre, en el següent període de sessions.

La ministra va recordar que per pagar l’extra del mes de juny dels pensionistes l’Executiu ha alliberat 7.500 milions d’euros del crèdit d’aproximadament 13.000 milions d’euros que el Tresor havia concedit a la Seguretat Social i va incidir que els més de 6.000 milions que queden actualment s’utilitzaran per a les següents pagues. De totes maneres, Valerio va confiar en la millora de la recaptació de les cotitzacions, que “està tenint una evolució positiva, per sobre del 5% d’increment mensual”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?