Veïns de Bellver, contra una promoció de més de vint cases

C. Sans
19-11-2019
  • Veïns de Bellver, contra una promoció de més de vint cases

Els veïns del poble d’Éller han iniciat una campanya d’al·legacions i de recollida d’adhesions a la plataforma d’internet Change.org per evitar que s’hi construeixi una promoció de vint-i-dos cases, que suposaria duplicar el nombre d’habitatges d’aquest nucli de Bellver de Cerdanya.

Els contraris a aquest projecte, agrupats sota el nom de Salvem Éller, són una vintena de famílies, de les quals tres resideixen de forma habitual a la localitat. Creuen que aquesta urbanització de cases unifamiliars a l’entrada del poble “trencaria l’equilibri natural i econòmic” basat en “la ramaderia i serveis turístics basats en el paisatge”.

Aquest col·lectiu va assenyalar que el projecte de la urbanització està inclòs al procés de revisió que la Generalitat ha obert per tornar la categoria de sòl rústic a terrenys urbanitzables que actualment es consideren “no sostenibles”.

En el cas d’Éller, el pla del Govern planteja reduir el nombre d’habitatges previst, una cosa que els contraris consideren insuficient. En lloc d’això, han presentat al·legacions en les quals reclamen que els terrenys siguin declarats no urbanitzables. La campanya a internet ha aconseguit més de 1.500 adhesions. Per la seua banda, l’alcalde de Bellver de Cerdanya, Xavier Porta, va assegurar que “no tenim constància d’interessats a impulsar el projecte” de la urbanització.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?