Veïns i PDeCAT, contra el futbol a la plaça Pau Casals

SANTI COSTA DOMINGO
23-05-2018
  • Veïns i PDeCAT, contra el futbol a la plaça Pau Casals

Veïns i comerciants de la plaça Pau Casals i el grup municipal del PDeCAT es van queixar ahir de l’“incivisme i els sorolls” que hi ha en aquest enclavament des de primera hora de la tarda fins a altes hores de la nit. El que és més problemàtic i molest, segons els veïns, són els partits de futbol que els nens juguen cada tarda en aquest lloc. “Hi ha quatre o cinc partits alhora, molesten els veïns, obliguen els vianants a esquivar-los i més d’una vegada han trencat o danyat alguna vidriera dels negocis que hi ha a la plaça”, destaca Dolors Camps, que té un negoci a Pau Casals. “A més, jugar a la pilota allà està prohibit, hi ha un parc infantil perquè juguin i res més, però no en fan cap cas”, es lamenta. Vidres i mampares trencades pels cops de pilota, dificultats per passejar per la plaça i el soroll constant que hi ha a la zona fins passada la mitjanit són les principals molèsties que denuncien els veïns i comerciants del lloc. “A més d’això, quan la pilota se’ls escapa surten disparats al darrere, fins i tot si va a parar a la calçada. L’altre dia gairebé atropellen un nen per aquesta raó i si no fem alguna cosa per aturar-ho, algun dia tindrem una tragèdia”, apunta Camps.

Però les molèsties per als veïns de Pau Casals no es redueixen únicament a la pilota. “Quan es fa de nit, molts joves es reuneixen amb la música a tot volum, deixen escombraries per tota la plaça i fan botellón fins passada la mitjanit i, ara que s’atansa l’estiu, aquestes situacions aniran a més”, destaca Mari Carmen Molins, veïna de la plaça.

“Des que van remodelar la plaça, aquestes escenes es repeteixen cada dia”, va afegir. Per frenar aquesta situació, recullen firmes amb l’objectiu de demanar mesures a la Paeria. Ara ja en tenen més d’un centenar i les presentaran a l’ajuntament acompanyades d’un escrit. “Si posen mobiliari urbà a la zona i hi ha més implicació per part dels agents cívics, es podria solucionar aquest problema”, opina Molins.

Per la seua banda, el president del grup municipal del PDeCAT, Toni Postius, va demanar a la Paeria “que compleixi la normativa de prohibir jugar a pilota a les places. El millor seria habilitar espais perquè s’hi pugui jugar sense que hi hagi risc per als nens i els vianants. Això també passa en altres places com la de l’Auditori”, va destacar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next