Veredicte de les Beques Art i Natura a la Creació 2020

REDACCIÓ
Publicat: 
26-08-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Veredicte de es Beques Art i Natura a la Creació 2020
 • Veredicte de es Beques Art i Natura a la Creació 2020

El Centre d'Art la Panera, convoca anualment les Beques Art i Natura a la Creació, en col·laboració amb el Centre d'Art i Natura de Farrera, el Centro de Arte y Naturaleza d’Osca, el Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí i la Fundación Cerezales Antonino y Cinia de Cerezales del Condado, per tal de promoure la investigació i la creació en el camp de les arts visuals.
 
El 20 d’agost de 2020, es va reunir el jurat format per:

 • Pere Bascones, President de l'Associació d'Amics del Centre d'Art i Natura de Farrera
 • Gemma Carbó, Directora del Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí
 • Roser Sanjuan en respresentació de Cèlia del Diego, Directora del Centre d'Art la Panera de Lleida
 • Juan Guardiola, Director del Centro de Arte y Naturaleza d’Osca
 • Alfredo Puente, curador de la Fundación Cerezales Antonino y Cinia.

 
El jurat va estudiar i valorar els 62 projectes presentats a la convocatòria de les Beques Art i Natura a la Creació 2020, atorgant les dues beques als següents artistes:

 • Coco Moya (Gijón, 1982), amb el projecte De Geomancia sonora o el paisaje como partitura.
 •   Míriam Isasi (Vitoria-Gasteiz,1981), amb el projecteEstrato Liquido.  

Els artistes guanyadors tindran l’oportunitat de produir els projectes premiats al Centre d’Art i Natura de Farrera, una residència de treball per a artistes i investigadors d’arreu del món. De titularitat municipal, aquest centre està gestionat per l'associació sense ànim de lucre, els Amics del CAN. Situat al cor dels Pirineus Catalans, al Pallars Sobirà, el poble de Farrera (25 habitants i 1.360 m) gaudeix d’un entorn privilegiat i tranquil ideal per a la reflexió, la inspiració i la creativitat.
Aquestes beques tenen una dotació total de 15.700 € que es distribueixen en dues beques de producció de 4.000 € cadascuna i en els costos de dos mesos de residència per a cada artista.

Davant la situació excepcional d’aquest 2020, degut a la crisi ocasionada pel COVID 19, el jurat ha procedit a la selecció de dos finalistes, perquè en el cas que els dos premiats es vegin amb impediment de poder realitzar la beca, aquesta es pugui dur a terme en l’ordre descrit a continuació. Els dos seleccionats són:
 

 • Jorge Isla (Huesca, 1992), amb el projecte Relaciones de mútua transformación
 • Paola Ruiz Moltó (Alacant, 1978), amb el projecteEscuchar el lenguaje de los árboles.  

Fins ara han guanyat les Beques Art i Natura a la Creació els següents artistes: Martín Llavaneras i Eulàlia Valldosera (edició 2016), Joan Pallé i EstibalizSadabaMurguia (edició 2017), Marco Noris i Olga Olivera-Tabeni (edició 2018) i Isabel Barios Ibars i Francisco Navarrete (edició 2019).

Comparteix

També t'interessarà