Veuen inviable obrir pistes sense esquiadors de Barcelona

M. MOLINA/R. R.
18-11-2020
  • Veuen inviable obrir pistes sense esquiadors de Barcelona
  • Veuen inviable obrir pistes sense esquiadors de Barcelona

L’esborrany de la desescalada ha provocat preocupació al sector de l’esquí, que veu inviable obrir les pistes almenys fins que s’aixequi tant l’actual confinament municipal de cap de setmana, com el d’àmbit comarcal que es planteja almenys fins al 21 de desembre. Això es deu al fet que la majoria d’esquiadors a les estacions lleidatanes procedeixen de Barcelona i rodalies.


⏯️ La covid-19 deixa a Alguaire sense vols d'esquiadors aquest hivern


Baqueira-Beret, que va anunciar la setmana passada la intenció d’obrir per a la Puríssima, va declinar pronunciar-se fins que el Procicat aprovi el pla de desescalada. En la mateixa línia es va pronunciar Tavascan. Responsables dels diferents dominis esquiables mantenen l’esperança que el text definitiu suavitzi les restriccions que planteja l’esborrany actual. A més, rep també nombrós públic de diferents punts d’Espanya, en especial Madrid País Basc. El document del Govern suposa donar per perdut el pont de la Puríssima i, si les restriccions a la mobilitat es prolonguessin més enllà del 21, es perdria també la campanya de Nadal.

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), propietària de Port AinéEspot Esquí i Boí Taüll, descarta obrir per a la Puríssima si es manté el tancament perimetral municipal el cap de setmana del 5 i 6 de desembre. El director turístic de FGC, Toni Sanmartí, va remarcar que “no té sentit si aquests són els paràmetres de mobilitat”. Va valorar que tampoc en tindria obrir sota un confinament comarcal i va afegir que sí que es podria plantejar obrir pistes si la restricció fos d’àmbit provincial. Només obriran segur quan el tancament perimetral es limiti a l’àmbit de Catalunya.

Port del Comte va assegurar que és difícil obrir només per als veïns del municipi i es remetrà al que facin les altres estacions. De tota manera, va incidir en la falta de neu i en les altes temperatures per posar en marxa els canons, una situació comuna a la de la majoria dels dominis esquiables ara mateix.

Al marge de les pèrdues per a les estacions, fonts del sector van recordar l’elevada incidència econòmica que l’esquí té als municipis i comarques que acullen pistes, tant per a l’hostaleria com per al comerç local i el sector serveis.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?