Vi únic a la Vall del Corb

xavier santesmasses
Publicat: 
13-06-2014
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Vi únic a la Vall del Corb

Fa deu anys a la Vall del Riu Corb hi havia només dos cellers. La producció del vi era una tradició familiar de moltes cases i el seu destí eren bàsicament les empreses catalanes d'elaboració de cava i vi. Avui les coses han canviat molt, fins al punt que set viticultors s'han unit per promocionar els caldos d'aquesta subzona de la DO Costers del Segre i el territori en un projecte que van donar a conèixer ahir al castell de Verdú.
El vi ha sigut objecte d'estudi i millora i els agricultors han sabut respectar i cuidar les exigències i virtuts d'un territori i un clima que, com a resultat, brinda uns caldos únics i diferenciats.
La Vall del Corb, des de Vallfogona fins a Belianes (Segarra, Urgell i Conca de Barberà), representa, amb 1.307 hectàrees, una quarta part del total de la superfície de la denominació Costers del Segre. Suposa més del 70% dels ingressos agrícoles i té el 90% de la producció ecològica.
Fa un any, els responsables de set dels nou cellers es van plantejar per primera vegada la possibilitat de donar un impuls conjunt als seus projectes. Si bé actualment els cellers només elaboren el 15% de la seua producció com a vins propis -unes 300.000 botelles a l'any-, s'han marcat com a objectiu anar junts en la creació d'una marca que se suma als atractius turístics de la zona.
Tal com va explicar el responsable de la Cooperativa de Vallbona, Pau Moragues, el vi, el paisatge, la història i el clima d'aquesta zona de secà sumen en una mateixa direcció per aconseguir ser una destinació del turisme familiar i cultural. "Falta molt per recórrer", va continuar Moragues, que va afegir que alguns restaurants i promotors turístics "comencen a apostar per la iniciativa de forma decidida", amb cartes de vins, visites als cellers, tastos, maridatges i altres iniciatives. Tot plegat fa que, de forma directa o indirecta, el vi creï més del 70% de la riquesa de l'agricultura de la zona. El castell de Verdú va acollir ahir la presentació del projecte a empresaris i promotors turístics. Els cellers que hi participen són Comalats, Pardet, Analec, Petit Duran, Cal Cabó, Cercavins i L'Olivera.

Comparteix

També t'interessarà