Viatge de premsa per promocionar l'oferta de patrimoni cultural del Pirineu de Lleida

REDACCIÓ
03-06-2022
  • Viatge de premsa per promocionar l'oferta de patrimoni cultural del Pirineu de Lleida
    Peu de foto: 
    Ara Lleida (Diputació de Lleida)

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, conjuntament amb l’Agència Catalana  de Turisme, ha organitzat aquesta setmana un viatge de premsa per a quatre periodistes, dos de mitjans internacionals del Canadà i dels Països Baixos i altres dos d’àmbit estatal, amb l’objectiu de promocionar l’oferta  de  patrimoni cultural del Pirineu de Lleida amb un recorregut per l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran, seguint el tram 3 del Grand Tour de Catalunya.  El grup de periodistes també podran gaudir  de la natura i de l’oferta enogastronòmica de tots els indrets que recorreran durant la seva estada a les contrades pirinenques. Durant la seva estada dissabte a la tarda tindran l’oportunitat de presenciar en directe al Castell de Mur, al Pallars Jussà, l’espectacle “Mur, Guspira del MNAC” que oferirà Els Comediants en commemoració de l’arrencament de les pintures romàniques l’any 1919. El desplaçament es farà en dos cotxes híbrids amb l’objectiu  de fomentar la mobilitat sostenible.

El viatge de premsa d’aquests periodistes va començar ahir dimecres a la tarda a l’Alt Urgell, amb una visita guiada a la catedral romànica de la Seu d’Urgell. Avui han continuat el viatge  cap al Pallars Sobirà, on han visitat durant el matí el monestir de Santa Maria de Gerri i el municipi de Gerri de la Sal i posteriorment la formatgeria Tros de Sort i a la tarda visitaran el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Demà divendres viatjaran fins a la Val d’Aran, on tindran l’oportunitat de conèixer el variat i complet patrimoni artístic de la vall com un dels tresors més ben conservats dels Pirineus, amb visites previstes a les esglésies romàniques de Bossòst, Unha, Salardú i Arties, entre d’altres-.

Dissabte al matí els 4 periodistes es desplaçaran fins a la Vall de Boí, on visitaran al matí el conjunt d’esglésies romàniques Patrimoni Mundial, i a la tarda es traslladaran al Pallars Jussà, on gaudiran de l’espectacle “Mur, Guspira del MNAC” al Castell de Mur. Els espectadors podran viure una mostra itinerant i participativa en un viatge al passat recorrent en grup tres escenografies diferents al voltant del castell i la col·legiata. En l’espectacle, que disposa de  música en directe, hi participaran 33 artistes entre els quals hi ha diversos actors i actrius locals.

El viatge de premsa finalitzarà diumenge amb una visita al matí al celler Castell d’Encús, al Pallars Jussà.

Els quatre periodistes que participen en el viatge pertanyen al mitjà Word Traveller del Canadà, al diari digital KunstKieken.nl dels Països Baixos, a la revista National Geographic i al suplement de viatges del diari ABC.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta