redacció
09-02-2015
Actualitzat: 09-02-2015 11:51
  • Victòria lleidatana a la Bassella Race

Més de 800 pilots van desafiar ahir les baixes temperatures per prendre part en la sisena edició de la multitudinària Bassella Race, que per primera vegada va tenir un lleidatà com a campió. Va ser Jaume Betriu (Husqvarna), de Coll de Nargó, que va trencar el malefici i, de passada, va poder rescabalar-se del que va succeir l'any passat, quan se li va escapar la victòria final després d'una gran pugna amb el barceloní Oriol Mena (Beta). Els dos pilots van ser de nou ahir els protagonistes. Davant de l'absència dels dakarians Marc Coma i Jordi Viladoms, que només van prendre part en l'X-treme de dissabte, i Iván Cervantes, guanyador de la quarta edició i que es va absentar per lesió, els dos pilots del Moto Club Segre van regalar un gran duel als milers de seguidors que es van amuntegar al llarg del recorregut per seguir les evolucions dels participants.

Betriu i Mena van marcar un ritme molt alt durant les dos voltes que van fer al recorregut, encara que aquesta vegada va ser el lleidatà el que es va emportar finalment el triomf, al creuar primer la línia de meta amb un temps de 2 hores i 49 minuts. Com va reconèixer ell mateix al final de la prova, la clau del triomf va ser la seua estratègia de no parar a boxes. "Hem decidit proveir-nos abans de finalitzar la primera volta, per no haver d'entrar a boxes i així treure més avantatge a Mena des de l'inici de la segona volta", va assenyalar el de Coll de Nargó, que va treure 41 segons al seu gran rival d'ahir. Va sorprendre l'actuació del jove pilot Josep Garcia (Husqvarna), que es va mantenir constant durant tota la carrera i va completar el podi en tercera posició, amb un temps de 2 hores i 53 minuts.

Fora dels llocs d'honor va quedar un altre lleidatà, Ramon Quer (Beta), que es va haver de conformar amb la quarta posició, davant de Jordan Curvalle (Sherco). Destaca també el bon paper del pilot local Gerard Esteve (KTM), que va aconseguir una meritòria setena posició en la prova scratch, que englobava els pilots elit, sèniors i júniors, que va reunir un total de 358 participants. Per categories, Betriu, Mena i Garcia van ocupar les tres primeres posicions d'elit, mentre que Eduard Ullastres es va imposar en sèniors i Miquel Pujol, en júniors. Paral·lelament es va disputar, com és tradició, la carrera d'amics, que va congregar 467 pilots, que van haver de completar una única volta al recorregut de 70 quilòmetres.

Un dels habituals de la prova, Xavier Castey (Gas Gas), va sumar una nova victòria al cobrir el traçat en 1 hora i 41 minuts, el primer vencedor de la Challenge Michelin. Andrés Cebrián (Husaberg) i José Payan (Husaberg) el van acompanyar en el podi en la segona i la tercera posicions, respectivament. La clàssica més ràpida dins de la categoria Amics va ser la Rieju MR80 que va pilotar Gerard Pera, mentre que Míriam Rivera (Gas Gas) va ser la primera dona a creuar la línia de meta.

estratègia encertada

" Hem decidit proveir-nos abans d'acabar la primera volta per no entrar a boxes i treure més avantatge"