Vielha atura el refugi al nucli de Mont davant de l'oposició veïnal

maría molina
11-12-2014
  • Vielha atura el refugi al nucli de Mont davant de l'oposició veïnal

L'ajuntament de Vielha ha suspès la tramitació del refugi previst al nucli de Mont, a l'EMD d'Aubèrt, al municipi de Vielha, després que dissabte passat se sotmetés el projecte a votació entre els veïns, tant empadronats com amb segones residències, que ho van rebutjar per unanimitat. L'alcalde, Àlex Moga, va indicar que "queda aturat després d'aclarir posicions, una cosa que hem volgut fer preguntant als implicats".

En una primera consulta van votar les prop de 40 persones assistents a la reunió entre censats i amos de cases a Mont, que van emetre un rotund no. Posteriorment, ho van fer els prop de 15 empadronats en aquest nucli, que també van votar-hi en contra.

Segons un dels veïns, "ja havíem contactat amb un gabinet d'advocats per si la construcció del refugi tirava endavant". A més, també hi estava en contra l'entitat ecologista Ipcena, que igual que els veïns havia presentat al·legacions a aquesta obra pel seu impacte ambiental (vegeu el desglossament). A la reunió també van assistir l'alcalde pedani d'Aubèrt, Albert Nart, i el diputat i regidor Pau Perdices, entre altres autoritats.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els protocols covid a les escoles et fan sentir...?