Vila, contrari que el Parc Nacional d'Aigüestortes aculli curses de muntanya

c. sans
28-08-2015
  • Vila, contrari que el Parc Nacional d'Aigüestortes aculli curses de muntanya

El conseller de Territori, Santi Vila, es va mostrar aquest dijous contrari que el Parc Nacional d'Aigüestortes aculli curses de muntanya, tal com havien sol·licitat els ajuntaments d'Espot i la Vall de Boí. "Com més banalitzem la idea del parc, menys valor tindrà", va dir, i va argumentar que aquest espai natural "ha de distingir-se de la resta" mitjançant la preservació de "valors materials i immaterials, com el silenci i la possibilitat de disfrutar de tranquil·litat". Aquestes declaracions arriben quan la normativa estatal ha obert la porta a aquestes competicions als parcs nacionals, i contrasten amb la voluntat que ha manifestat el Govern d'obrir zones protegides a noves activitats que aportin fons per a la seua conservació.

"Tot es pot discutir, però el reconeixement de parc nacional és el màxim nivell de protecció i hem de donar prioritat a la conservació", va concloure. Vila va fer aquestes declaracions durant la seua visita a la Seu al nou centre de visitants dels Parcs Naturals de l'Alt Pirineu i Cadí-Moixeró. "Està en un punt estratègic i es convertirà en el gran aparador de la gran potència del Pirineu." Així mateix, va afirmar que els pressupostos de la Generalitat per al 2016 dotaran de més fons els parcs.

 

Túnel de Tres Ponts

 

D'altra banda, Vila va afirmar que els pressupostos també contemplaran una partida per tal d'iniciar les obres del túnel de Tres Ponts, a la carretera C-14, a Organyà, uns treballs que hauran de finalitzar en un termini de tres anys i costar 38 milions d'euros.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta