Vila-sana crea escola

XAVIER MADRONA
04-01-2019
  • Vila-sana crea escola
  • Vila-sana crea escola

Un total de 107 infants i joves d’entre 4 i 16 anys milloren la seua tècnica i habilitat amb la bicicleta, com una activitat extraescolar, al Circuit Bike Parc de Vila-sana. Marc Tugues, impulsor i gestor de la instal·lació que té la diplomatura UCI (Unió Ciclista Internacional) és l’encarregat d’impartir aquestes classes que, segons ell, “no tenen com a finalitat entrar en la competició, sinó que aprenguin, millorin i, sobretot, es diverteixin”.

Tugues, que ha participat en carreres com la Cape Epic de Sud-àfrica (al costat d’Antonio Moreno) o l’Epic Israel, per citar les que ha corregut més recentment, ha fet en els últims mesos una tasca de promoció i difusió del ciclisme, sobretot BMX i MTB, entre escoles i col·legis pròxims al circuit. “Fem xarrades, organitzem sessions de vídeo i és una gran satisfacció comprovar com un 90% dels que vénen viuen en un radi de cinquanta quilòmetres. És a dir, que incloem bastant territori. El més important és que tenint en compte que qualsevol nen o nena té una bicicleta a casa, sigui del tipus que sigui, aquí al Bike Parc pot disfrutar i viure una experiència lúdica única sense el perill que pot suposar, per exemple, que surtin al carrer,” explica Marc Tugues. Segons aquest emprenedor lleidatà, “l’activitat funciona com unes pistes d’esquí, on hi ha diferents nivells de recorreguts i és una activitat extraescolar en la qual no es tracta de competir, sinó que busquem abans que res la felicitat dels nens i nenes, que després poden decidir evidentment si desitgen competir en algunes proves”. D’aquests 107 alumnes, un 25% són noies.

Més de 7.000 usuaris el 2018 i hi haurà més pistes

El Bike Parc situat al municipi de Vila-sana, on van moltes seleccions nacionals i equips estrangers al llarg de l’any atrets per aquesta excel·lent instal·lació, va registrar l’any passat més de 7.000 visites, tot un rècord. Marc Tugues, que ha impulsat la instal·lació, té previst ampliar el nombre de pistes a partir del pròxim mes d’abril i actualment manté converses amb l’ajuntament.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta