Vilagrassa projecta un parc botànic amb 500 ametllers en lloc d'un centre d'interpretació

X. SANTESMASSES
14-09-2017
  • Vilagrassa projecta un parc botànic amb 500 ametllers en lloc d'un centre d'interpretació

La localitat de Vilagrassa projecta ubicar a la zona d’expansió, al carrer Sebastià Sala Bonastre, un parc botànic dedicat a l’ametlla, un projecte que substitueix la proposta de crear un centre d’interpretació de l’ametlla. Segons l’alcalde, Jordi Serés, no s’han obtingut els ajuts per al primer projecte. La nova proposta preveu una plantació de 500 ametllers i la construcció d’una aula pedagògica per exposar-hi el cultiu, les varietats i altres aspectes del producte.

Segons Serés, l’impuls que ha vist l’ametlla amb la Fira de l’Ametlla i amb la producció que s’està fent al territori “ens porta a Vilagrassa a projectar l’ametlla com a especialitat local tant a nivell de producció com de projecció turística”.

La Fira de l’Ametlla tindrà lloc el cap de setmana vinent i la població convidada que plantarà l’ametller serà la Fuliola. Entre les novetats de la Fira, cal destacar la construcció d’un gran ametller de forja. L’Ametlla de Plata serà per a un guitarrista deixeble d’Emili Pujol, Carles Trepat, establert a Vilagrassa, i l’homenatge a la pagesia serà per a Antoni Tosquella. La fira començarà divendres amb unes jornades tècniques sobre l’ametlla. Dissabte hi haurà actes culturals i esportius i, diumenge, hi haurà més de cinquanta paradistes de productes agroalimentaris i d’artesania.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Consideres justa la sentència del procés?

Carregant...
Load next