Vilaller impulsarà el model de "Colònies controlades de gats de carrer"

REDACCIÓ
18-01-2021
  • Vilaller impulsarà el model de "Colònies controlades de gats de carrer"

L’Ajuntament de Vilaller impulsarà el model de “Colònies controlades de gats de carrer”, un projecte CER que permet gaudir de la presència d’aquests animals al poble i, alhora, disminueix els problemes de sobrepoblació i es redueixen els riscos sanitaris, tant per als animals mateixos com per als veïns. La finalitat d’aquestes colònies de gats és tenir-los controlats en un punt concret, de manera que els animals s’acostumin a menjar pinso sec i beure en els punts d’alimentació establerts.

Pel que fa als gats domèstics, el consistori ha iniciat la inscripció gratuïta al cens municipal, de la mateixa manera que fa anys també s'inscriu de obligatòriament els gossos.

D'altra banda, els i les voluntàries del programa faran el seguiment de les colònies i es comprometen a donar menjar sec, com ara pinso, i aigua, que se'n fa càrrec el mateix Ajuntament, i a mantenir netes les àrees utilitzades pels gats. Aquestes persones disposen d’un carnet que les acredita com a col·laboradores del programa i de l’entitat. Aquesta iniciativa permet assolir una situació d'equilibri i afavorir la convivència entre els gats i les persones.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?