Vilaller reclama "celeritat" al Govern per a poder acollir vols nocturns d'emergències

REDACCIÓ
Publicat: 
23-02-2022
Actualitzat: 23-02-2022 10:01
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Vilaller reclama "celeritat" al Govern per a poder acollir vols nocturns d'emergències

L'Ajuntament de Vilaller torna a reclamar al Departament de Territori i Sostenibilitat celeritat en l'estudi de viabilitat tècnica i econòmica, iniciat fa més de tres anys, per tal que el municipi de l'Alta Ribagorça sigui helisuperfície amb vol nocturn H24 per emergències 24 hores. Des del consistori apunten que són "punt estratègic per tal d'oferir als habitants de la comarca un servei d'emergències 24h, ja que no disposem d'Hospital Comarcal, ens permetria arribar a hospitals de Lleida i Barcelona amb la premura que requereix una emergència hospitalària".

Al maig 2018 ja es va valorar juntament amb heliports de Tremp, Vielha i Tírvia com a viable per realitzar vol nocturn. Però, després de moltes visites tècniques, l'Ajuntament encara no ha rebut notícies sobre la viabilitat tècnica i econòmica per la posada en funcionament del servei emergències 24h.

En moltes ocasions, les condicions adverses no permeten que s'activi l'heliport de Vielha i s'ha d'activar el de Vilaller per tal de cobrir les emergències a l'Hospital de Vielha. Segons apunta l'alcaldessa Maria José Erta, en una comarca sense hospital comarcal, "és essencial l'activació del vol nocturn per emergències 24h, de l'helisuperfície de Vilaller i és un servei al que se li ha de donar la màxima celeritat per posar-lo en funcionament".

Comparteix

També t'interessarà