Vilanova de Meià comptarà amb un pavelló per a la Fira de la Perdiu

MARIA MOLINA
14-09-2020
  • Vilanova de Meià comptarà amb un pavelló per a la Fira de la Perdiu

L’ajuntament de Vilanova de Meià ha aprovat el projecte per a la construcció del pavelló polivalent de la població, un equipament que costarà més de 300.000 euros i que, entre altres finalitats, acollirà la mil·lenària Fira de la Perdiu.

Segons l’alcalde, Xavier Terré, serà el primer del municipi ja que, per ara, només disposa d’una sala al Casal Social, una pista oberta a la qual és difícil accedir i les instal·lacions del camp de futbol. “Necessitem un local multifuncional que serveixi tant per fer esport com per acollir actes culturals i socials”, va indicar. En aquest sentit, va expressar que una de les principals funcions que tindrà és acollir activitats i estands de la tradicional Fira de la Perdiu, que sempre s’ha celebrat a l’aire lliure. Comptar amb un espai tancat garantirà el seu òptim desenvolupament, ja que en algunes ocasions el mal temps ha fet perillar la celebració, va puntualitzar.

El consistori ja ha aprovat el projecte i preveu licitar les obres ben aviat

No obstant, Terré va indicar que, gairebé amb seguretat, la fira d’aquest any, que tradicionalment se celebra a mitjans de novembre, se suspendrà a causa de la crisi sanitària per la Covid-19. La Fira de la Perdiu és un esdeveniment que acostuma a atreure centenars de persones i molts expositors dedicats a la venda d’aquestes aus que omplen els carrers de la població, per la qual cosa serà difícil mantenir les distàncies de seguretat, va remarcar.

L’ajuntament abordarà una primera fase valorada en un total de 100.000 euros que finançarà amb ajuts de la Diputació.

L’ajuntament preveu sufragar la resta de les obres amb la subvenció que arribi del Pla d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). El consistori no té disponibilitat financera per abordar una obra d’aquest tipus pel que és el principal projecte que es va presentar a la Generalitat. Una vegada aprovat el projecte, el consistori preveu licitar aquesta primera fase en breu.

La fira reuneix milers de visitants al tractar-se d’un certamen molt popular i, per evitar col·lapses circulatoris a l’hora d’estacionar, l’ajuntament habilita diversos pàrquings als afores de la localitat però a prop del nucli urbà perquè els cotxes circulin amb fluïdesa.

La notícia més antiga de la fira de Vilanova de Meià data del 1374, quan el rei Pere III el Ceremoniós va concedir a diversos particulars de la població el privilegi per celebrar la fira el dia de Sant Martí, segons els experts.

Gairebé 12.000 persones van visitar el certamen l’any passat

Prop de 12.000 persones van passar l’any passat per la Fira de la Perdiu de Vilanova de Meià, segons les dades recollides per l’ajuntament. El certamen està dedicat a aquestes aus i altres espècies avícoles i el 2019 va atreure més de dos-cents expositors, quaranta de perdius i aus.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta