redacció
31-08-2015
Actualitzat: 31-08-2015 11:30
  • Vilarrubla, or a Polònia

La lleidatana Núria Vilarrubla es va proclamar ahir campiona d'Europa de K1 sub-23 després d'imposar-se amb contundència a la final de l'especialitat, sumant el títol continental al mundial de C1 en la seua última temporada abans de fer el salt a categoria absoluta. La palista de la Seu d'Urgell ha estat una de les protagonistes del campionat després de les dos medalles de plata que va conquerir dissabte, en C1 individual i per equips juntament amb la també lleidatana Annebel van der Knijff i la basca Miren Lazkano.

Vilarrubla, que va accedir a la final amb el tercer millor temps, va acabar superant el crono de l'austríaca Viktoria Wolffhardt, i amb 92.68 segons va aconseguir l'or. La medallista de plata es va quedar a 1.17, amb la ucraïnesa Viktoriia Us en tercera posició. El d'ahir és el primer or individual de la selecció espanyola en un Europeu sub-23 des que el 2002 Jon Ergüín es va imposar en la prova masculina de C1 i per a la lleidatana és un gran èxit abans de la seua participació en el Mundial absolut d'eslàlom, que es disputarà a Londres del 16 al 20 de setembre.

Pocs minuts després de sumar la medalla d'or en la prova individual, Vilarrubla va participar amb Van der Knijff i la fragatina Julia Cuchi a la final per equips, on la selecció espanyola va acabar en dotzena posició després de saltar-se dos de les portes. Cuchi també va participar en les semifinals de K1 sub-23, categoria en la qual Vilarrubla va ser campiona, però la palista fragatina no va poder passar del setzè lloc, quedant-se fora de la final.

L'or de Vilarrubla no va ser l'única medalla de la jornada per a la selecció espanyola, ja que l'equip K1 júnior va obtenir el bronze. Miren Lazkano, Irene Egüés i Klara Olazabal van aconseguir la tercera posició a la final, darrere de les embarcacions d'Eslovàquia i la República Txeca. D'aquesta forma, la delegació espanyola va finalitzar la seua participació en el Campionat d'Europa júnior i sub-23 amb 6 medalles, de les quals tres han tingut participació lleidatana. Núria Vilarrubla va ser or en K1 sub-23 i plata en C1 sub-23, mentre que també va aconseguir la segona posició en la competició per equips de C1 sub-23 amb Van der Knijff i Lazkano. La basca també va ser plata en la prova individual de C1 júnior i David Llorente va obtenir dissabte el bronze a la final de K1 sub-23.