Vinaixa reposa 2 quilòmetres de canonada que el temporal de l'octubre va arrasar

X.R.
28-06-2020
  • Vinaixa reposa 2 quilòmetres de canonada que el temporal de l'octubre va arrasar

L’ajuntament de Vinaixa ha tret a concurs els treballs per reposar dos quilòmetres i mig de canonades que van quedar arrasats després de les inundacions del mes d’octubre passat. Correspon al tram comprès entre la captació pròpia del municipi fins a la bassa de regulació, segons va explicar l’alcalde, Josep Maria Tarragó. Transcorria paral·lel a la línia del tren de la costa, que també va quedar greument danyada per les riuades.

El primer edil va assegurar que els treballs hauran d’estar llestos “abans del 30 de setembre” i suposaran una inversió de 172.000 euros, aproximadament. Va apuntar que les obres se sufragaran en la seua totalitat a través d’una subvenció atorgada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

El municipi té garantit el subministrament d’aigua a través de la captació de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues, ja que després de les inundacions van fer un bypass per donar aigua a aquesta i a altres localitats de la comarca que subministra aquest organisme. No obstant, la Mancomunitat va començar la setmana passada a portar aigua amb camions cisterna a aquesta i a cinc localitats més. Això és perquè el cabal d’aigua que circula pel bypass és inferior al de la canonada original, i ara és insuficient: a l’arribar l’estiu s’incrementa sensiblement el consum a l’omplir-se les piscines, augmentar la població i per assegurar el subministrament a les granges, que exigeixen més dotació per la calor. Les obres per retirar el bypass ja estan en marxa.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?