Vint multes aquest mes per acampar a Aigüestortes

REDACCIÓ
18-08-2019
  • Vint multes aquest mes per acampar a Aigüestortes

Els Agents Rurals han imposat en poc més de dos setmanes una vintena de denúncies per haver acampat de forma il·legal al Parc Nacional d’Aigüestortes, ja sigui dormint en tendes de campanya, al ras o en vehicles. I és que està permès acampar i fer bivac (dormir al ras) en determinades zones senyalitzades de 20.00 a 08.00 hores. Fora d’aquest horari no hi pot haver cap tenda instal·lada, excepte les que estiguin autoritzades. Segons van informar fonts del cos dels Rurals, es tracta d’infraccions habituals durant els mesos d’estiu i poden comportar sancions econòmiques, almenys, de tres-cents euros.

El parc d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici rep més de mig milió de visitants cada any, de manera que un dels principals objectius de la Generalitat és fer compatible l’accés de les persones i la conservació íntegra de tots els seus valors naturals.

Només està permès acampar dins d’un determinat horari i en zones senyalitzades

Per aquest motiu, està restringida la circulació de vehicles i bicicletes, no es permet la caça, la pesca ni la captura de cap animal. Està prohibit encendre foc i acampar de forma lliure, per la qual cosa es recomana anar als refugis de muntanya, els serveis d’hoteleria o càmpings de la zona d’influència. Per fer complir la normativa, a més dels Agents Rurals, treballa al parc un grup de guàrdies.

La moda d’utilitzar drons per fer fotografies i gravar vídeos també ha arribat als paisatges naturals de Lleida i fa tot just dos dies els Rurals ja van sancionar un excursionista per fer sobrevolar a Aigüestortes un dron de petites dimensions. També en van sancionar recentment una altra a Camarasa per utilitzar un dron a la zona de l’aiguabarreig Segre-Noguera Pallaresa.

Pel que fa a aquesta infracció, recorden que “fa falta autorització prèvia per fer sobrevolar aparells, tripulats o no, a les zones incloses al Pla d’Espais d’Interès Natural. Està inclòs a l’article que regula les activitats fotogràfiques, científiques i esportives que poden afectar la fauna salvatge”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?