Visita guiada a Mònica, la campana emblemàtica de la Seu Vella de Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
05-03-2024
Actualitzat: 05-03-2024 11:25
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Visita guiada a Mònica, la campana emblemàtica de la Seu Vella de Lleida
    Peu de foto: 
    Catalonia Sacra

Catalonia Sacra ofereix l'oportunitat d'explorar la riquesa històrica i cultural de la Seu Vella de Lleida amb una visita guiada centrada en Mònica, una de les campanes més representatives del monument. La visita, programada per al diumenge 10 de març a les 11.30 h, serà conduïda per Joan Ramon González, un reconegut historiador, arqueòleg i president dels Amics de la Seu Vella.

El campanar de la Seu Vella, amb una impressionant alçada de més de 60 metres i 238 esglaons per arribar-hi, és un dels símbols més destacats de la capital de la Terra Ferma. La visita proporcionarà als participants l'oportunitat d'admirar Mònica, una campana restaurada a Àustria l'any 2022, i d'aprendre sobre la seva rica història i significat cultural.

La campana Mònica, amb una altra germana Silvestra, ha jugat un paper crucial com a part integral de la Seu Vella. Aquesta visita ofereix una immersió en la bellesa i la importància patrimonial de Mònica, amb els seus elements decoratius únics i la riquesa de simbolisme religiós.

Els interessats poden participar inscrivint-se prèviament amb un cost de 8 euros. La visita promet ser el primer esdeveniment emocionant dins de la programació del Bisbat de Lleida per a l'any 2024.

Comparteix

També t'interessarà