Vithas recull aliments per a les famílies ucraïneses refugiades a Lleida

REDACCIÓ
24-05-2022
  • Vithas recull aliments per a les famílies ucraïneses refugiades a Lleida
    Peu de foto: 
    Vithas

La situació viscuda a Ucraïna arrel de la invasió russa ha provocat una onada de solidaritat en favor de les víctimes de la guerra. Per aquest motiu, el comitè d’empresa de Vithas Lleida, juntament amb l’àrea de Persones, ha organitzat una recollida solidària d’aliments per a ajudar a les famílies que han fugit d’Ucraïna i que viuen actualment a Lleida.

La idea va sorgir “quan les autoritats van aconsellar no enviar més productes a Ucraïna per temes logístics”, explica Laura Medina, president del comitè d’empresa de Vithas Lleida. Amb l’arribada de famílies ucraïneses a Lleida “ens vam adonar que podíem ajudar persones que han marxat de casa sense res, i sense saber quan tornaran”.

Carina Riba, responsable de Persones a Vithas Lleida, ha agraït la participació majoritària a la campanya. “La participació ha estat notable: especialistes, facultatius, auxiliars… tots han col·laborat”.  En total, s’han recollit uns 75 quilos de productes, majoritàriament menjar i material d’higiene personal. “L’objectiu és repetir aquestes accions solidàries cada cert temps para seguir ajudant als que ho necessiten”, afirma Riba.

En aquest sentit, Jordi Ferraz, coordinador de l’Equip d’Intervenció Immediata d’Emergències Lleida Sud de la Creu Roja, ha agraït aquesta iniciativa i ha manifestat que “és important mantenir l’esperit solidari perquè les necessitats de las famílies refugiades perduraran en el temps” degut a que es desconeix quan podran tornar a la seva llar.

La Fundació Comunitària Raimat Lleida, creada al març d’enguany, està coordinant les acciones solidàries d’empreses lleidatanes, emmagatzemant les contribucions solidàries i articulant la seva distribució segons les necessitats de les famílies ucraïneses refugiades a la regió. 

El grup Vithas és patrocinador oficial de la “Carrera por Ucraïna”

Aquesta iniciativa solidària que s’ha posat en marxa a Lleida està alineada amb el compromís amb la sostenibilitat empresarial del grup Vithas, patrocinador oficial de la “Carrera x Ucraïna. Nos movemos por la paz”. Aquesta marxa solidaria de 5 kilòmetres es celebrarà el 28 de maig a les 11 del matí a Madrid. 

A més de sufragar els costos logístics i operatius de la carrera juntament amb altres empreses espanyoles, Vithas prestarà assistència de fisioteràpia als participants. La iniciativa, recolzada por l’Ambaixada d’Ucraïna i l’Alcaldia de Madrid, té com a objectiu recaptar fons que es destinaran íntegrament a Càritas, Creu Roja i Unicef, entitats que, juntament amb associacions locals ucraïneses donaran suport als refugiats que marxen d’Ucraïna i ajuden a ONG locals sobre el terreny. 

Madrid Futuro, organitzador de la carrera, estima que s’inscriuran milers de participants i que la carrera es convertirà en un moviment global a la ciutat per la pau i la llibertat. Les inscripcions per a la carrera poden realitzar-se a través de la web https://madridfuturoxucrania.com/. La inscripció és de 5 euros per a nens i 10 euros per a adults. En cas de no poder estar a Madrid per participar a la carrera, es podrà col·laborar a la fila cero.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?