Vuit claus per evitar un cop de calor a la feina

REDACCIÓ
04-07-2022
  • Vuit claus per evitar un cop de calor a la feina
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

L'exposició a temperatures excessives pot provocar deshidratació, síncopes, esgotament o l'anomena't cop de calor, per això, ara a l'estiu és important protegir-se també en el nostre lloc de treball, sobretot si en aquest les condicions climàtiques no són les adients per al nostre cos.

Què és un cop de calor?

"El cop de calor suposa un increment de temperatura excessiu al cos que pot produir-se per la xafogor o per l'acalorament que generen les activitats físiques intenses", explica José Luis Cebrián, tècnic superior en Prevenció de Riscos Laborals (PRL).

Quins són els símptomes?

Quan es pateix un cop de calor la temperatura corporal pot superar els 40 graus centígrads, la pell s'enrogeix i s'escalfa, però normalment no se sua, i tot això, augmenta el risc de patir convulsions.
L'elevació de la temperatura provoca una disfunció del sistema nerviós central i una fallada en el mecanisme normal de regulació tèrmica, per això podem sentir feblesa, marejos, nàusees, confusió i l'augment del ritme respiratori i cardíac. En els casos més greus, la conseqüència pot ser la mort de la persona afectada.

Com actuem davant un cop de calor?

Hem d'avisar immediatament als serveis d'urgències (112) i mentre esperem l'arribada d'aquests professionals, traslladem a la persona afectada a una àrea fresca i amb ombra. La col·loquem de panxa enlaire amb el cap lleugerament elevat, li retirem la roba i li refresquem el cos amb aigua freda. Si està conscient, podem donar-li per beure líquids, millor si aquests contenen sal i sucre.

Claus per a evitar un cop de calor:

- Realitzar pauses i descansos a indrets frescos i a l'ombra.
- Beure aigua amb freqüència o begudes isotòniques.
- Evitar l'alcohol o la cafeïna.
- Eludir l'exposició directa de la pell al sol
- Protegir el cap amb un casc, gorra o barret.
- Utilitzar roba àmplia i lleugera.
- Evitar menjars calents i pesats.
- Contemplar l'aplicació de cremes de protecció solar amb factor UVA alt.


Campanya informativa de Umivale Activa
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta