Vuitanta equips lleidatans, de l'Espanyola a la Catalana

s. caufapé
01-08-2014
  • Vuitanta equips lleidatans, de l'Espanyola a la Catalana

Uns 80 equips lleidatans de futbol sala que la passada temporada competien a la Federació Catalana de Futbol, dependent de l'Espanyola, s'han inscrit per a la nova temporadaen les competicions que organitza la Federació Catalana de Futbol Sala, creada fa una dècada i que compta amb reconeixement internacional.
Aquests 80 conjunts representen una vintena de clubs que han pres aquesta decisió, principalment per motius econòmics, encara que el delegat de la Federació Catalana de Futbol Sala a Lleida, Dani Vives, va manifestar ahir que "és una reivindicació històrica del futbol sala català. Si existeix una federació pròpia per al nostre esport, reconeguda a nivell internacional, no té sentit estar en una altra. És una alternativa que plantegem a tots els clubs".
En aquest sentit, la Lliga Nacional Catalana, la màxima categoria de la FCFS, comptarà aquesta temporada amb la participació del CFS Balaguer i Futsal Alcarràs, que ha renunciat a la seua plaça a Tercera Divisió a la FCF. De fet, els dos clubs han traspassat tots els seus equips a la FCFS, que comptarà amb altres categories a més de la sènior masculina.
A més, la majoria dels equips que formaven part de les categories territorials lleidatanes en la FCF també passaran a formar la Primera Territorial de la FCFS: Vedruna, Castellfollit, Alcarràs B, Balaguer B, Bellvís, Castelló de Farfanya, Borges, Bellcaire, Bellpuig, Golmés, Cervera, Alta Segarra, Sant Guim i Ponts. En categoria femenina el Balaguer ja va competir la passada temporada en la Lliga Nacional i per a aquest curs s'ha creat una categoria per a equips de l'Alta Segarra, Vedruna, Alcarràs, Tàrrega, Fraga, Pont de Suert, Borges, la Seu i Ivars d'Urgell. A més, la delegació a Lleida de la FCFS també comptarà amb competicions en categoria juvenil, cadet, infantil, aleví, benjamí i prebenjamí.
A causa d'aquest transvasament, la FCF ha quedat minvada pel que fa a representants lleidatans a les màximes categories, sense cap a Tercera. D'aquesta forma, en Divisió d'Honor Catalana participaran la pròxima temporada set conjunts: Alcoletge, Penya Barcelonista Solsona, Linyola, Llardecans, Tàrrega, Casa d'Aragó i Tremp.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta