Xavier Mir: “No entenc com va guanyar el Mundial amb l’espatlla així”

REDACCIÓ
07-12-2018
  • Xavier Mir: “No entenc com va guanyar el Mundial amb l’espatlla així”

Marc Màrquez estarà un dia més del previst a la Clínica Dexeus de Barcelona, on es recupera de la complexa operació a què es va sotmetre dimarts passat per resoldre la luxació a l’espatlla esquerra. El doctor Xavier Mir, un dels metges que el van operar, al costat de Víctor Marlet i Teresa Marlet, valorava la dificultat de l’operació. “Era més complicat. L’hi sortia molt fàcilment i no podia continuar així. Gairebé no entenc com ha estat capaç de guanyar el Mundial així. Li dóna més mèrit”, va apuntar.

Mir va explicar que li van haver de fer dos cirurgies. “Com que el cap de l’húmer li surt en totes les direccions, li hem fet les dos coses. Primer, cirurgia oberta, posant un límit ossi al davant i, després, per artroscòpia, li hem reparat els lligaments de la part del darrere. És complexa i associa els dos tipus de cirurgia que es fan en aquesta mena de lesions”, va explicar. L’objectiu és evitar que li surti tant l’espatlla, una operació a la qual el seu germà Àlex es va sotmetre el 2014. “Cent per cent no ho garanteix ningú, però nosaltres, després de l’operació, encara amb ell adormit, li vam fer un test d’estabilitat. Amb un control de televisió, vam anar movent-li l’espatlla en tots els sentits i no es luxava. Això és bon senyal perquè, a més, quan ell està despert té la musculatura que aguanta més. Quan està relaxat, el cap de l’húmer balla més”, va explicar.

Marc ha començat la rehabilitació, tot i que amb petits moviments del colze. La seua activitat serà molt reduïda, ja que en cas de forçar corre el risc de recaure. “Si no s’està quiet no anirà bé, però està molt conscienciat. Ha vist que era una operació molt seriosa i difícil. Anirà bé, però s’han de complir els terminis perquè les coses que hem fet es curin”, va avisar. El període de baixa és de sis setmanes, malgrat que el mateix metge assumeix que, pel seu físic, pot ser una mica menys. “De moment, unes sis setmanes fent una rehabilitació suau i després, ja ho veurem. Anirem pas a pas. Sempre tenim sorpreses que escurcen els terminis. L’objectiu és que estigui bé per al test de Sepang. A partir d’aquí, sense arriscar gaire, però sense quedar-nos enrere, anar passet a passet”, va apuntar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

A nivell local, voteu prioritzant al candidat/a o al seu partit?