Xavier Ribalta emociona amb la poesia de Josep Piera a Tàrrega

REDACCIÓ
07-05-2018
  • Xavier Ribalta emociona amb la poesia de Josep Piera a Tàrrega

El cantautor de Tàrrega Xavier Ribalta ha tornat a rebre els aplaudiments i el reconeixement a la seua localitat natal. L’artista, amb la seua veu greu inconfusible, va oferir dissabte a la nit un concert al Teatre Ateneu de la capital de l’Urgell que va emocionar el públic. Organitzada per la regidoria de Cultura, la cita es va emmarcar en el cicle Tàrrega Sona 2018. El trobador, com ell mateix es defineix, va repassar més de mig segle de trajectòria musicant versos de poetes com Apel·les Mestres, Joan Maragall, Salvador Espriu o Joan Salvat-Papasseit, vinculats indissolublement al seu repertori, encara que el recital tenia un nou al·licient: les cançons que integren el seu últim àlbum, Cants i encants, en el qual ha posat veu a versos de l’escriptor valencià Josep Piera.

Ribalta es va acompanyar a l’escenari del pianista Ramon Andreu, un altre reconegut músic de Tàrrega a qui va confiar la composició de les melodies del disc. Ribalta va afirmar que treballar amb Andreu ha estat un autèntic luxe i aquesta bona sintonia també es va traslladar a l’escena. El conjunt d’instrumentistes es va completar amb Laia Terré i Xavier Roig (violoncel), Xesco Grau (flauta), Eduard Boleda (viola) i Vassil Lambrinov (violí), a més de la presència en moments puntuals del guitarrista argentí Jorge Labanca.

Els poemes de Piera incideixen en temes universals com la mort, la pèrdua i el pas del temps. Amb aquest nou cançoner líric, Ribalta engrandeix la seua carrera i s’apuntala com a figura singular de la cançó catalana.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta