UP xifra en fins a un 100% els danys de la gelada en ametllers

REDACCIÓ
01-04-2020
  • UP xifra en fins a un 100% els danys de la gelada en ametllers

Unió de Pagesos va assegurar ahir que el cent per cent dels cultius d’ametlles d’algunes zones de les Garrigues i del Pallars Jussà es van veure afectats per la glaçada del dia 27, on en alguns punts va posar els termòmetres en els dos graus negatius.

En un comunicat, l’organització agrària també va calcular pèrdues d’entre el 70% i el 80% de la producció d’aquest cultiu a l’entorn de Claravalls i d’Altet, i va advertir del creixement “irregular, poc homogeni i excessivament lent” de la fruita dolça al pla de Lleida.

En aquest sentit, UP va subratllar que, amb les gelades i la “gran fluctuació de temperatures”, la fruita dolça no es desenvolupa com cal. No obstant, va indicar que els danys no es podran quantificar fins d’aquí a unes setmanes. Així les coses, el sindicat va demanar a la conselleria d’Agricultura una valoració “ràpida i minuciosa” dels danys perquè s’indemnitzi “de manera justa” els pagesos i es puguin implementar mesures com l’adequació de la fiscalitat de l’IRPF a les pèrdues que es comptabilitzin.

A la resta de Catalunya, UP també va quantificar pèrdues en els cultius d’ametlles i vinya. Així doncs, preveu una afecció del 30 per cent a la producció d’ametlla a l’Anoia i danys en fins al 90 per cent de la producció vinícola al Bages i l’Alt Camp.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?