Junts+ presenta a Lleida la campanya per a les eleccions d'aquest 12 de maig

Junts+ presenta a Lleida la campanya per a les eleccions d'aquest 12 de maig

dilluns 22 de abril 2024

Jeannine Abella, cap de llista per Lleida, adverteix que el 12 de maig “els catalans hauran de triar entre un govern liderat per Puigdemont o Illa. Entre lideratge o seguidisme”


Junts+ Puigdemont per Catalunya ha presentat aquest dilluns la campanya per a les eleccions al Parlament del 12 de maig a la demarcació de Lleida. La cap de llista a Lleida, Pirineu i Aran, Jeannine Abella,  ha explicat  que es tracta  d’una campanya sobre “què necessiten Lleida i Catalunya” per “recuperar l’ambició i el lideratge des del punt de vista nacional, econòmic, social i cultural. Per aixecar Catalunya i recuperar el respecte que mereix el país”.

Abella ha fet èmfasi en la necessitat d'un lideratge fort per a Catalunya, i ha afirmat que “el 12 de maig, la gent de Lleida, Pirineu i l'Aran i tot el país sencer ha de triar entre un govern amb lideratge, amb ambició, liderat des de Catalunya i per Catalunya, o un govern que, físicament serà a Catalunya, però que obeirà sempre al centralisme de Madrid i a les indicacions que hi hagi des de Madrid”, ha dit Abella, qui ha afirmat que “les eleccions van de Puigdemont o Illa”.  Aquesta decisió, segons la cap de llista juntaire, determinarà el futur de Catalunya i la seva relació amb l'Estat espanyol.

La cap de llista de Junts per Lleida, l'Alt Pirineu i Aran, ha destacat la importància de la presència activa al territori durant la campanya electoral, i ha dit que “el plantejament que fem de la campanya és arribar de punta a punta de la província, des del poble més allunyat de Viella fins a l'últim poble del Segrià Sud". Igualment, Abella ha subratllat la importància d'interactuar amb la ciutadania, d'escoltar les seves preocupacions i de defensar els interessos de Lleida, Pirineu i l'Aran.

Per això, els membres de la candidatura visitaran mercats, participaran a mítings i mantindran trobades sectorials. A la demarcació de Lleida, els candidats hauran estat presents a més de 300 actes propis i externs. Tot i així, ha recalcat que aquesta activitat només respon a la precampanya i campanya, “perquè no hem deixat d’estar al costat de la gent en cap moment. Sempre hem estat al seu costat i escoltant les seves inquietuds”. “La convocatòria d’eleccions no ens ha agafat per sorpresa, estàvem preparats”, ha assegurat.

Abella ha advertit que “Catalunya té reptes greus i urgents de resoldre: la llengua, l’educació, l’excés de burocràcia o la sequera i, per això, necessita solucions, lideratge, bon govern, ambició, autoestima i esperança”. Per això, Junts+ planteja una campanya “centrada en les necessitats del país” i ha optat per una campanya multimissatge. En aquest sentit, Abella ha assegurat que el país necessita:

- Lideratge, amb un president que prengui decisions, aporti solucions i assumeixi els reptes amb fermesa, coherència i honestedat.

- Bon govern, amb projecte i ambició de país, que gestioni bé, aposti per l’economia productiva i la creació de llocs de treball de qualitat, sense deixar ningú enrere.

- Fer-se respectar davant el Govern espanyol, que negociï bé i de tu a tu amb l’Estat espanyol i faci complir els acords.

- Viure plenament en català. Cal protegir i promoure la llengua perquè sigui forta, prestigiada, cohesionadora i present arreu.

- La independència per fer de Catalunya el millor país, amb més progrés econòmic, benestar i oportunitats per tothom.

← Tornar
© JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA LLEIDA, Lleida