Actualitat

Més notícies »

Restes de ceràmica romana i de muralla i adoberies medievals al costat de la Diputació

SEGREcom
25-01-2016

L’excavació arqueològica de la Diputació al solar de la seua propietat situat als números 17 i 19 de rambla Ferran ha posat al descobert restes de ceràmica de l’època romana, muralla medieval i una sínia (una màquina per elevar aigua per regar) d’origen andalusí.

La corporació destaca que aquestes troballes permeten conèixer l’evolució urbana des de l’edat mitjana fins a la construcció de Ferran sobre el curs del riu Segre. Respecte a la muralla que envoltava la ciutat medieval i que delimita l’actual Centre Històric, s’ha trobat part del tram paral·lel al riu, d’entre dos i tres metres d’altura. Aquesta estructura és un bé cultural d’interès nacional. S’han localitzat també restes de les adoberies medievals que van funcionar fins a finals del XIX. En concret, dos arcs apuntats sota la paret mestra de la Diputació i restes d’altres que indiquen com se sostenia la coberta de l’edifici, un enllosat d’un pati, dipòsits per a la neteja i preparació de les pells, una complexa xarxa de conduccions amb diverses reformes i un pou.

D’altra banda, fora de la muralla ha aparegut una gran canalització coberta amb lloses, que podria ser la séquia d’Alcarràs que cita l’historiador Josep Lladonosa i que no havia estat localitzada. L’ens provincial va iniciar l’excavació l’any 2007, però va quedar aturada. Es va reprendre l’any passat i encara queda un 30% de la intervenció. La idea inicial era construir després un edifici per ampliar la Diputació.

Comparteix

També t'interessarà

Agenda

febrer

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Enquesta

Creus que s'hauria d'impedir el transfuguisme per llei?