"Carol": amor a contracorrent

"Carol": amor a contracorrent

dissabte 05 de març 2016 - 18:00
"Carol": amor a contracorrent

Carol (una Cate Blanchett insuperable) és una dona benestant de mitjana edat, casada amb una filla i en procés de separació. De forma fortuïta coneix a Theresa (una Rooney Mara madura i que està a l'alçada), dependenta de la secció de joguines d'uns grans magatzems. Estem al Nova York dels anys 50' quan l'amor homosexual era considerat una malaltia i era una decisiva "clàusula de moralitat" dins el matrimoni.

El melodrama està servit per mostrar-nos una bella història passional que ha de lluitar contra les barreres del seu temps. Uns obstacles que es conformen en elements col·laterals dins una narració que ho aposta tot al tractament visual, interpretatiu i musical sense oblidar en cap moment un guió que manté el nivell. Els moment d'una delicada càrrega poètica, d'imatges suggerents, gestos i mirades insinuadores dins un magnífic joc de seducció es van succeint deixant la força dels diàlegs una mica al marge. El to i l'encant que aconsegueixen transmetre les dues protagonistes es pot considerar de sublim. Podrem llegir que les interpretacions i la posada en escena aguanta una cinta que pot resultar lineal i buida de contingut. Al meu entendre no es així. El guió dins la seva senzillesa està pensat al mil·límetre per tal d'aconseguir una intensitat que no decau en cap moment fins l'enllaç circular d'un final on sobren les paraules i les imatges parlen soles.

Tot va creixent amb naturalitat fins el viatge iniciàtic de la parella on l'afecte s'expressa fins la seva culminació carnal. Tot està embolicat d'una sobrietat creïble i sense cap tipus de subterfugi ni artifici. Molt proper a poder considerar-se naïf o tediós però sense traspassar els límits en cap moment.

A "Carol" hi trobarem una previsible història d'amor que aconsegueix fascinar des del primer minut fins el darrer, sense enganys, amb una solidesa basada en les dues protagonistes i, a més a més,  en un guió sense escletxes, una ambientació perfecta i una fotografia que completa un to emotiu que commou i trascendeix. (7,5/10)


Horaris de Carol (JCA Alpicat, JCA Rambla i Screenbox Funàtic)


 

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de MacPelegri
Exdocent i amant a temps parcial del cinema com a experiència vital, emotiva i onírica. Fugitiu dels meus fantasmes als quals intento deixar sempre fora de la sala.
Segueix-me :

Altres entrades del autor