Coca de Sant Joan

Coca de Sant Joan

dilluns 20 de juny 2016 - 16:30
Coca de Sant Joan
Coca de Sant Joan

Dijous se celebra la Revetlla de Sant Joan. Qui s'anima a fer la seva pròpia coca? És més fàcil del que sembla, només es necessita una mica de temps!

Ingredients (2 coques mitjanes o 1 coca gran, del tamany de la safata del forn):

1a massa:
25 gr de llevat fresc
110 gr de farina de força
90 ml de llet

2a massa:
350 gr de farina de força
100 gr de sucre
50 ml de llet
2 ous
80 gr de mantega a temperatura ambient
la ratlladura d’una llimona
crema pastissera
pinyonss
sucre per empolvorar

Passos a seguir:

1a massa: la nit anterior barregem tots els ingredients en un bol, tapem amb paper film vigilant que aquest no toqui la massa i ho posem en un lloc fresc (pot anar a la nevera). El dia següent, una hora abans d’utilitzar, ho deixem a temperatura ambient.

2a massa: batem la mantega i el sucre. Hi afegim els ous d’un en un, la ratlladura de llimona i la llet. Quan estigiu tot ben integrat hi afegim la 1a massa i ho amassem, bé amb les mans bé amb els ganxos de la batedora eléctrica. I per finalitzar incorporem la farina i amassem bé. Deixem reposar aquesta mescla durant uns 15-20 minuts, i després l’estirem i la fiquem en una safata greixada o folrada amb paper de forn. Podeu fer una coca del tamany de la safata del forn o bé dues de més petites, que és el que jo he fet. Deixem reposar-les fins que doblin el seu volum (aproximadament 1h o 1h i mitja) tapades amb un drap humit.

I ja per acabar fiquem la crema pastissera a la mànega i decorem les coques, les empolvorem amb sucre i pinyons i les fiquem al forn preescalfat a 180º durant uns 20 minuts.

Font: Cuinant entre llibres

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de aspoleta_2646
Em dic Eva, visc en un poble de la plana de Lleida i sóc bibliotecària. Ja fa uns anys que la cuina forma part del meu dia a dia i en aquest blog no pretenc res més que recollir les receptes del què cuino.
Segueix-me :

Altres entrades del autor