Els secans de Belianes-Preixana

Els secans de Belianes-Preixana

dimarts 17 de juny 2014 - 00:15
Secans Belianes
Mapa dels secans de Belianes-Preixana

Avui he baixat a Lleida. Feia dies que no hi anava i el paisatge ha canviat tant... Aquelles extensions de camps verds de fa unes setmanes han deixat pas al groc daurat dels camps segats i les bales de palla en fileres. Enrere queden aquells dies guaitant entre espigues als secans de Belianes-Preixana, un dels espais més impressionants d’aquella zona, a tocar del poble de Bellpuig.

Increïblement extensos, és un dels millors llocs per veure ocells de secà. És d’aquells indrets que jo mateixa sempre havia defugit. Pla, sec, monòton... Però quan t’hi endinses hi trobes tot el seu encant. Entre tres comarques, a cavall de l’Urgell, el pla d’Urgell i les Garrigues, grans extensions de cereals que al mes d’abril ho pinten tot de verd però entrant al juny vira cap a un groc daurat. I, de tant en tant, algunes plantacions d’ametllers. Així com a la zona dels secans de Bellmunt hi podíem trobar vegetació autòctona, aquí és pràcticament inexistent.

Evidentment, com és normal, passeig solitari. Moment de relax, per gaudir de la soledat, el paisatge, els ocells, els sons... Lloc màgic, com molts d’altres quan els mires amb uns altres ulls.

Article complet amb imatges a: I la Núria, com ho veu?

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de nuriatomas
Nascuda a Barcelona l'any 1968. Dona, mare, vital i poc conformista. D'arrels pirinenques, torno a les muntanyes de l'Alt Urgell ja fa uns quants anys. Biòloga de professió i gran amant de la natura i la fotografia, cada dia em proposo que joves adolescents gaudeixin de la ciència i l'entorn com ho faig jo. Compromesa amb el país, formo part d'Òmnium Cultural i l'ANC i des d'elles lluito per tenir una terra més lliure.
Segueix-me :

Altres entrades del autor