Estan acabats amb 30 anys o més?

Estan acabats amb 30 anys o més?

dijous 11 d'agost 2016 - 13:15

L'edat és relativa. D'acord que és un tòpic. Però un tòpic realista en relació amb el bon desenvolupament d'activitats diverses. El món de l'esport no és aliè respecte a la relativitat de l'edat. Tenim esportistes que donen el millor quan travessen els 30 anys. I no solament esportistes d'elit que es dediquen a esports individuals de resistència o de precisió tècnica. Existeix una fornada d'esportistes d'elit en actiu que en faran 30 enguany, o que ja són trentins, amb un estat de forma immillorable fora del marc dels esports de fons; tant en esports individuals com en esports col·lectius. 

El llegendari nedador nord-americà Michael Phelps està fent una exhibició de potència amb 31 anys en aquests olímpics. Phelps -nedador velocista- està guanyant amb una autoritat per treure's el barret. Usain Bolt (corredor velocista de nacionalitat jamaicana), vorejant els 30, arriba esplèndidament per arrasar l'olímpica ciutat carioca. 

Aritz Aduriz, amb les seves 35 primaveres, ha arribat a la seva maduresa futbolística a l'Athletic Club. Mascherano, del Barça, segueix sent un dels millors centrals del món amb 32. Es deia que Nolito estava acabat per fitxar pel Barça degut a la seva edat (el 15 d'octubre en farà 30). El Manchester City d'en Guardiola no s'ho ha pensat dues vegades per contractar-lo. Mourinho ha fitxat a Zlatan Ibrahimovic pel seu projecte amb el Manchester UnitedIbrahimovic fa la transició dels 34 cap als 35 anys a la tardor... competiran, tots ells, en clubs de primera línia on l'exigència és la màxima. 

Esclar que hi ha una munió d'esportistes d'elit que amb 30 anys o més estan en declivi o retirats. Però és emocionant poder gaudir d'esportistes veterans que aguanten l'embat dels 'millenials' amb un parell... Perquè els 'millenials' pugen cada vegada més forts i millor preparats en tots els sentits per despatxar-los. 

Probablement, l'esportista trentí d'excel·lent forma física pertany a una selecta minoria. Nogensmenys, el seu rendiment depèn de moltes variables. També l'edat. Tanmateix, mai generalitzaria. Cada esportista és un món. I en aquest món, n'hi ha que mantenen o aconsegueixen una plenitud de facultats tècniques i físiques quan en tenen 30 o més. L'edat és relativa.  

 

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de felixtorras
Politòleg especialitzat en anàlisi política. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració. Llicenciat en dret. Màster en Anàlisi Política.
Segueix-me :

Altres entrades del autor